Που θα πάτε στην Αθήνα, σήμερα, Σάββατο 30 Αυγούστου

Που θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε στην Αθήνα, σήμερα, Σάββατο 30 Αυγούστου.

Ιππόλυτος του Ευριπίδη, Πέρσες του Αισχύλου, Κότσιρας, Μικρούτσικος, Anathema live, Πιστολέτο στην Ελευσίνα, Earthdancers, θέατρο, συναυλίες, εικαστικές προτάσεις και άλλα

ΘΕΑΤΡΟ

"Ιππόλυτος" του Ευριπίδη στο Δημοτικό Θέατρο Αλ. Μινωτή (Αιγάλεω)

Η γνωστή τραγωδία του Ευριπίδη (που ενέπνευσε και σύγχρονες εκδοχές, όπως τη "Φαίδρα" του Ζυλ Ντασέν με τη Μελίνα Μερκούρη και τον 'Αντονι Πέρκινς),παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 428 π. Χ. στα Μεγάλα Διονύσια, όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο. Φέτος ανεβαίνει από το Εθνικό Θέατρο, που πρωτοανέβασε τον "Ιππόλυτο" το 1937 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη και μουσική Δημήτρη Μητρόπουλου. Το 1954, επαναλήφθηκε με νέα διανομή, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, αποτελώντας μια «ανεπίσημη πρώτη» για τα Επιδαύρια, που εγκαινιάστηκαν ως θεσμός την αμέσως επόμενη χρονιά. Στη φετινή διανομή συμμετέχουν οι ηθοποιοί Φανή Αποστολίδου, Φαίδων Καστρής, Λυδία Κονιόρδου, Νίκος Κουρής, Θέμης Πάνου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Μιχάλης Σαράντης, Μάρθα Φριντζήλα. Σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου. Στο Δημοτικό Θέατρο Αλ. Μινωτή (Ιερά Οδός και Δαρδανελλίων, Αιγάλεω). Τηλ.: 210 5311168. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 12-15 ευρώ.

"Πέρσες" του Αισχύλου στο Κηποθέατρο Παπάγου
Το αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου "Πέρσες", αποτελεί μια τραγωδία διαχρονική, με οικουμενικό λόγο και αναλλοίωτες αξίες, που διερευνά με συναρπαστικό τρόπο το θέμα της "ύβρεως", της ανθρώπινης αλαζονείας, της ελευθερίας του ατόμου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Το έργο αποτελεί την καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Φέρτης, 'Ακης Σακελλαρίου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Γιώργος Κολοβός. Στο Κηποθέατρο Παπάγου ('Αλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς). Τηλ.: 210 6520412. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 8-15 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιάννης Κότσιρας, Θάνος Μικρούτσικος και Ρίτα Αντωνοπούλου στο Μαρούσι

Με όχημα την κοινή τους αισθητική, ανατρέχουν σε σημαντικά τραγούδια και δημιουργούς και παρουσιάζουν ανανεωμένο το προσωπικό τους ρεπερτόριο. Παράλληλα, όμως, δίνουν και μία δυνατή πρόγευση από την επερχόμενη δισκογραφική συνεργασία του Θάνου Μικρούτσικου με τον Γιάννη Κότσιρα και τον στιχουργό Οδυσσέα Ιωάννου. Τη Ρίτα Αντωνοπούλου σύστησε στο κοινό ο Θάνος Μικρούτσικος και είναι τα τελευταία χρόνια σταθερή συνεργάτιδα του, ερμηνεύοντας τα τραγούδια του συνθέτη. Στον Χώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Αμαλιείου (Λεωφόρος Κηφισίας 219, Μαρούσι). Τηλ.: 210 8020938, 210 8024022. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 12-15 ευρώ.

Οι Anathema Live στο Stage Volume 1
Οι Άγγλοι prog rockers ξεκινούν την ευρωπαϊκή περιοδεία τους από τη χώρα μας, παίζοντας σήμερα στην Αθήνα και αύριο 31/8 στη Θεσσαλονίκη. Παραφράζοντας τον τίτλο του 10ου ολοκληρωμένου δίσκου τους, "Distant Satellites", έδωσαν στην ευρωπαϊκή τους περιοδεία τον τίτλο "Satellites Over Europe Tour". Οι progressive rock αναφορές τους ήρθαν στην επιφάνεια με το Judgement, το οποίο αποτελεί τομή στην καριέρα τους και οδηγό για τη μουσική συνέχεια του συγκροτήματος που φτάνει μέχρι το φετινό Distant Satellites. Στο Stage Volume 1 (Αγίας Ελεούσης 3, Ψυρρή). Τηλ.: 210 3232132. Ώρα: 21:30. Εισιτ.: 25 ευρώ.

Μουσική Παράσταση "Τι 30 τι 40, τι 50" στην Κηφισιά
Οι εικόνες και τα συναισθήματα εναλλάσσονται, το πιάνο κι οι φωνές γίνονται ένα και ταξιδεύουν το κοινό στις μνήμες των αθάνατων δημιουργιών των Σακελαρίδη, Αττίκ, Γούναρη, Μουζάκη, Χιώτη, Τσιτσάνη. Τραγουδούν οι Μαρία Κανελλοπούλου και Θάνος Πολύδωρας. Συμμετέχουν επίσης οι Γιώργος Τσοκάνης (πιάνο-φωνή), Μαρίνα Τσοκάνη (πλήκτρα-φωνή), Θωμάς Καραμαζάκης (κιθάρα-φωνή). Στο Θέατρο στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισίας (Διονύσου και Μυρσίνης). Τηλ.: 210 6289037, 210 6289000. Ώρα: 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

Συναυλία λαϊκού τραγουδιού στη Νέα Σμύρνη
Το συγκρότημα του Κωστή Χρήστου, με την Πένυ Ξενάκη και τον Κώστα Σκόνδρα και με την τετραμελή τους ορχήστρα, θα ταξιδέψουν το κοινό στα τραγούδια του Κωστή Χρήστου και στις συνθέσεις του Γιάννη Σπανού, Δήμου Μούτση, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και άλλων καταξιωμένων δημιουργών. Στο 'Αλσος Νέας Σμύρνης (Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου και Εφέσου). Ώρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΧΟΡΟΣ

"Earthdancers - Χορευτές του Κόσμου" στο Θέατρο Πέτρας

Στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής, στη σκηνή του Θεάτρου Πέτρας θα συναντηθούν 300 χορευτές και μουσικοί από οκτώ χώρες. Με ρυθμούς από όλο τον κόσμο, οι χορευτές θα ταξιδέψουν τους θεατές από την Ινδονησία και την Γεωργία μέχρι την Αργεντινή. Οι καλλιτέχνες προέρχονται από την Κορέα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Μεξικό, τη Γεωργία, την Ιταλία, την Αργεντινή και την Ελλάδα. Το πολιτιστικό αυτό γεγονός επιδιώκει να κάνει τους θεατές να αγαπήσουν το χορό στις διεθνείς του διαστάσεις και να μάθουν για την
κουλτούρα αυτών των χωρών μέσα από τον πολιτισμό τους. Στο Θέατρο Πέτρας (οδός Ολυμπίας, Πετρούπολη). Τηλ.: 210 5062166. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 5 ευρώ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εγκαίνια της έκθεσης του Michelangelo Pistoletto στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
Το concept της έκθεσης είναι εμπνευσμένο από τη βασική ιδέα του «Τρίτου Παράδεισου» (Il Terzo Paradiso), σύμφωνα με την οποία ο Pistoletto χρησιμοποιεί ένα «Νέο Σύμβολο Αιωνιότητας», που αποτελεί την αναδιαμόρφωση του μαθηματικού συμβόλου του απείρου. Πρόκειται για τρεις κύκλους, εκ των οποίων οι δύο αντίθετοι συμβολίζουν ο καθένας την Τέχνη και τη Φύση, ενώ ο μεσαίος τρίτος κύκλος συμβολίζει των συνδυασμό των δύο, την παραγωγική «μήτρα» του Τρίτου Παράδεισου. Ένα project σχετικό με την ατομική και συλλογική ευθύνη της κοινωνικής αλλαγής. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχυλείων, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας (Παραλία Ελευσίνας, Κανελλοπούλου και Δραγούμη). Τηλ.: 210-5565613-607, 210-5537100. Ώρα εγκαινίων: 20:30. Εισιτ.: 3 ευρώ.

Εγκαίνια της έκθεσης της Μαίρης Ζυγούρη στο Πολιτιστικό Κέντρο "Λεωνίδας Κανελλόπουλος" στην Ελευσίνα
Η ατομική έκθεση της Μαίρης Ζυγούρη με τίτλο «Η Αφροδίτη των κουρελιών με το συρμό» παρουσιάζεται στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2014, σε επιμέλεια της Manuela Gandini. Σήμερα, ημέρα των εγκαινίων, η καλλιτέχνις θα επιτελέσει μια συλλογική-συμμετοχική δράση, εμπνευσμένη από την performative διάσταση των Ελευσινίων Μυστηρίων. Παράλληλα, στο Μουσείο Λ. Κανελλόπουλος, θα παρουσιαστούν μια σειρά video-performances, «επεισόδια» μιας ιδιότυπης, ποιητικής διαδρομής. Σε αυτά, ο φακός ιχνηλατεί τη φαντασμαγορία του μύθου μέσα στο σύγχρονο βιομηχανικό τοπίο, στο άνοιγμα της Ιεράς Οδού προς την θάλασσα, από τον Σκαραμαγκά δηλαδή ως την πόλη της Ελευσίνας. Στο Πολιτιστικό Κέντρο "Λεωνίδας Κανελλόπουλος" (Δραγούμη 37, Ελευσίνα). Ώρα: 19:00. Τηλ.: 210-5565613-607, 210-5537100. Είσοδος ελεύθερη.

www.nooz.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα