Eurovision 2024: Η Ολλανδία αποκλείστηκε από τον τελικό μετά τον σάλο με τον Joost Klein

Eurovision 2024: Η Ολλανδία αποκλείστηκε από τον τελικό μετά τον σάλο με τον Joost Klein

Εκτός του διαγωνισμού της φετινής Eurοvision τέθηκε η Ολλανδία μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τον Joost Klein. 

Ο αποκλεισμός της Ολλανδίας από τον τελικό της Eurovision ήρθε στον απόηχο των καταγγελιών σε βάρος του Joost Klein.

Σύμφωνα με πληροφορίες και την επίσημη δήλωση της EBU, ο καλλιτέχνης επιτέθηκε σε γυναίκα συνεργάτη της εταιρείας παραγωγής.

Η EBU εξέδωσε την παρακάτω επίσημη ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί ότι η Ολλανδία δεν θα διαγωνιστεί στον μεγάλο τελικό το βράδυ του Σαββάτου (11.05.24), γνωστοποιώντας την επίθεση, αλλά δίχως να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες γύρω από αυτή.

«Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα διαγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό μετά την εμφάνισή του στον Ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ. Ενώ η νομική διαδικασία έχει πάρει τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό.

Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και εικασίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος της αντιπροσωπείας», αναφέρει η EBU στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Και καταλήγει: «Διατηρούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού.

Ο Μεγάλος Τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα προχωρήσει πλέον με 25 τραγούδια που θα συμμετέχουν».

Το χρονικό του αποκλεισμού

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή (10.05.24), όταν κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας τελικής πρόβας για τον μεγάλο τελικό της Eurovision έγινε γνωστό πως ο Joost Klein της Ολλανδίας δεν θα εμφανιστεί στη σουηδική σκηνή έπειτα από ένα «μυστηριώδες» επεισόδιο.

Η μεγάλη πρόβα έγινε, ενώ στις οθόνες προβλήθηκε η εμφάνισή του από τη συμμετοχή του στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision.

Δημοσίευμα της Daily Mail υποστήριζε ότι ο ίδιος προσπάθησε να μαγνητοσκοπήσει κρυφά την ισραηλινή συμμετοχή. Φωτογράφος προσπάθησε να τον απομακρύνει και ο Κlein του επιτέθηκε.

Στη συνέχεια, το ολλανδικό μέσο Nos σημείωνε πως έχει γίνει επίσημη καταγγελία στην σουηδική αστυνομία, καθώς μια γυναίκα υπάλληλος κατήγγειλε ότι απειλήθηκε από τον Klein.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ η καταγγελία υποβλήθηκε την Παρασκευή.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα τόσο ο ίδιος ο Κlein όσο και η γυναίκα που έκανε την καταγγελία ανακρίθηκαν χθες.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα