Βασιλιάς Κάρολος: Επιστρέφει στα καθήκοντά του την ερχόμενη Τρίτη – Τι λένε οι γιατροί για την υγεία του

Βασιλιάς Κάρολος: Επιστρέφει στα καθήκοντά του την ερχόμενη Τρίτη – Τι λένε οι γιατροί για την υγεία του

Ευχάριστα νέα για τον βασιλιά Κάρολο και την μάχη που δίνει με τον καρκίνο: Ο βασιλιάς έλαβε άδεια να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα την επόμενη εβδομάδα, αφού “ικανοποίησε” τους γιατρούς με την ανάρρωσή του.

Οι γιατροί επέτρεψαν στον βασιλιά να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα για πρώτη φορά από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο.

Η Αυτού Μεγαλειότητα δεν έχει ακόμη ξεπεράσει την ασθένεια και εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία, αλλά η ιατρική του ομάδα φέρεται να είναι “ικανοποιημένη με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής” και “παραμένει θετική” όσον αφορά στην ανάρρωσή του.

Για να σηματοδοτήσει τα καλά νέα, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε δύο σημαντικές εκδηλώσεις-ορόσημα, τις πρώτες από τις πολλές που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες, και μετέφερε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Αυτού Μεγαλειότητας για όλες τις ευχές που έχει λάβει.

Μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου του στις 6 Φεβρουαρίου, ο βασιλιάς ανέβαλε όλες τις δημόσιες υποχρεώσεις του, αλλά συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντά του ως αρχηγός του κράτους πίσω από τους τοίχους του παλατιού, πραγματοποιώντας ακροάσεις και συνεδριάσεις με τους συμβούλους του.

Όμως την ερχόμενη Τρίτη ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα επισκεφθούν ένα κέντρο θεραπείας του καρκίνου – μια βαθιά συγκινητική δέσμευση δεδομένης της δικής του μάχης με τον καρκίνο καθώς και της νύφης του, της πριγκίπισσας της Ουαλίας. Εκεί θα συναντήσουν ειδικούς ιατρούς και ασθενείς. Η βασιλική εκδήλωση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και στην ανάδειξη της καινοτόμου έρευνας, που υποστηρίζεται από το Cancer Research UK και λαμβάνει χώρα στο νοσοκομείο.

Υπάρχουν επίσης σχέδια για την επικείμενη κρατική επίσκεψης του Αυτοκράτορα και της Αυτοκράτειρας της Ιαπωνίας στα τέλη Ιουνίου. Η κυβέρνηση ζήτησε από το Μπάκιγχαμ να αναλάβει την φιλοξενία.

“Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος της στέψης, οι Αυτοί Μεγαλειότητες παραμένουν βαθιά ευγνώμονες για τις πολλές ευγένειες και τις ευχές που έλαβαν από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των χαρών και των προκλήσεων του περασμένου έτους”.

Η Mail καταλαβαίνει ότι ο βασιλιάς ελπίζει επίσης να αναλάβει πάλι διάφορες από τις δραστηριότητές του, όπως η απονομή τιμών, τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Θεωρείται πιθανόν ότι οι τελετές μπορεί να προσαρμοστούν ώστε να ληφθεί υπόψη η κατάστασή του και η συνεχιζόμενη θεραπεία του.

Το ανακοινωθέν

Οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι η θεραπεία της Αυτού Μεγαλειότητας για τον καρκίνο συνεχίζεται ακόμη, λέγοντας: “Το πρόγραμμα θεραπείας της Αυτού Μεγαλειότητας θα συνεχιστεί, αλλά οι γιατροί είναι αρκετά ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής, ώστε ο Βασιλιάς να είναι πλέον σε θέση να αναλάβει εκ νέου ορισμένα δημόσια καθήκοντα. Οι προσεχείς υποχρεώσεις θα προσαρμοστούν όπου είναι απαραίτητο για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για τη συνεχή ανάρρωση της Αυτού Μεγαλειότητας”.

Τα ανάκτορα δεν είναι σε θέση, σε αυτό το στάδιο, να προσδιορίσουν πόσο καιρό θα συνεχιστεί. Ένας εκπρόσωπος δήλωσε: “Είναι πολύ νωρίς για να πούμε, αλλά η ιατρική ομάδα της Αυτού Μεγαλειότητας είναι πολύ ενθαρρυμένη από την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής και παραμένει θετική για τη συνέχιση της ανάρρωσης του Βασιλιά”.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα