Γάζα: Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτωθηκαν ενώ περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια

Γάζα: Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτωθηκαν ενώ περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια

Στο μέτωπο του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς κατηγορεί τις ισραηλινές δυνάμεις ότι σκότωσε τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιους και τραυμάτισε εκατοντάδες την ώρα που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια. Η Χαμάς έκανε νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός η οποία αρχικά περιλαμβάνει απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα Παλαιστίνιους κρατουμένους. Ενώ ο Νετανιάχου επιμένει να εισβάλλει στην Ράφα.

Δεκάδες πτώματα Παλαιστίνιων κείτονται σε δρόμο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Άνθρωποι εξαθλιωμένοι από την πείνα, που περίμεναν σε αυτό το σημείο για να πάρουν λίγο αλεύρι, τους επιτέθηκαν ξανά οι Ισραηλινοί με άρματα μάχης και ελικόπτερα σύμφωνα με τη Χαμάς.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 150 τραυματίστηκαν σύμφωνα με το Παλαιστινιακό υπουργείο υγείας.

Το Ισραήλ αρνείται πως άνοιξε πυρ στο πλήθος που περίμενε την ανθρωπιστική βοήθεια, όμως αναφέρουν ότι θα ερευνήσουν το συμβάν.

Την ίδια ώρα ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδιζαν και το νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, τη Ράφα.

Άνθρωποι ψάχνουν μέσα στη νύχτα μήπως βρουν κάποιον συγγενή τους…όμως όσους βγάζουν από τα χαλάσματα είναι όλοι νεκροί.

Την ώρα που ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι τουλάχιστον 600.000 Παλαιστίνιοι βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού, η Χαμάς παρουσιάζει στους μεσολαβητές μία νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα.

Προτείνουν να απελευθερώσουν γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους και ασθενείς με αντάλλαγμα οι Ισραηλινοί να τους δώσουν 700 με 1.000 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Μετά το πρώτο στάδιο της ανταλλαγής, η παλαιστινιακή οργάνωση θα συμφωνήσει σε μία ημερομηνία για πλήρη εκεχειρία και σε ένα δεύτερο στάδιο θα αφεθούν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι κρατούμενοι και όμηροι.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου απάντησε ότι η πρόταση της Χαμάς βασίζεται σε μη ρεαλιστικά αιτήματα.

Ο ίδιος ο Νετανιάχου επιμένει πως ο ισραηλινός στρατός θα μπει στη Ράφα για να αφανίσει τη Χαμάς.

«Θα μπούμε στη Ράφα, θα ολοκληρώσουμε την εξάλειψη των υπόλοιπων ταγμάτων της Χαμάς, θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και θα φέρουμε την ολοκληρωτική νίκη στο λαό του Ισραήλ», τόνισε ο Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Μετά την παραίτηση του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού Μοχάμεντ Σταγιέχ τον Φεβρουάριο, ο Μαχμούντ Αμπάς διόρισε νέον πρωθυπουργό τον οικονομολόγο Μοχάμεντ Μουσταφά.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα