Τουρκία: Κόβουν την ανάσα οι διασώσεις μωρών μετά από 65 ώρες στα χαλάσματα

Τουρκία: Κόβουν την ανάσα οι διασώσεις μωρών μετά από 65 ώρες στα χαλάσματα

Κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και με πολικές θερμοκρασίες, οι διασώστες συνέχισαν για τρίτη συνεχόμενη νύχτα την επιχείρηση διάσωσης, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες στο Χατάι και στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας. Κάθε διάσωση και μία δραματική ιστορία που δεν αφήνει ασυγκίνητους ούτε τους εκπαιδευμένους άνδρες, που λυγίζουν στη θέα των μωρών που χρειάζεται να απεγκλωβίσουν μετά από 65 ώρες κάτω απο τα χαλάσματα.
Μόλις βρίσκουν το μωρό οι διασώστες το αρπάζουν στα χέρια τους μέσα από τα χαλάσματα κτιρίου στο Χατάι. Κάθε λεπτό είναι πολύτιμο.

Τώρα η πρώτη προτεραιότητα είναι να ζεσταθεί, καθώς ήταν 65 ώρες κάτω από τόνους ερείπια. Στην άλλη πλευρά της πόλης οι διασώστες σώζουν άλλο ένα μωράκι.

Ο διασώστης το φιλάει, σαν να το επιβραβεύει που άντεξε.

Ένα τρίτο βρέφος ανακαλύπτουν οι διασώστες στην ίδια πόλη και το παραδίδουν με προσοχή ο ένας στον άλλον. Για κάθε ομάδα διάσωσης η σωτηρία έστω και ενός ανθρώπου είναι σκοπός ζωής.

Ένας από τους διασώστες προσπαθεί να κρατήσει ψύχραιμο ένα παιδί μέχρι να το απεγκλωβίσει ανοίγοντας διάλογο μαζί του.

-Το όνομα σου είναι Ζουμπέιντε, έτσι;

-Είμαστε στο σπίτι;

-Ναι, είμαστε στο σπίτι

-Γιατί είστε όλοι εσείς στο σπίτι;

-Τι είπες;

-Πώς μπήκατε στο σπίτι;

-Από το παράθυρο

-Θυμάσαι που έπαιζες κρυφτό;

-Ω..

-Είδες σε βρήκα..

Οι άνδρες των σωστικών συνεργείων με ατσαλένια θέληση συνέχισαν να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια χωρίς να σταματούν ούτε στιγμή.

Στο Γκαζιαντέπ μια 25χρονη γυναίκα περιγράφει στους διασώστες πως το ταβάνι έπεσε πάνω από το κεφάλι της με την πρώτη ισχυρή δόνηση.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι συγγενείς ή οι φίλοι τρέχουν στα χαλάσματα για να ακούσουν κάποιο νέο για τους δικούς τους ανθρώπους που αγνοούνται. Όταν όμως η θέληση ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια και τη λογική τότε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Οι νεκροί αναμένεται να ξεπεράσουν τις 180.000
Σε ανάρτησή του ο Τούρκος σεισμολόγος Οβγκούν Αχμέτ Ερτζάν έκανε λόγο για 184.000 ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια, σύμφωνα με υπολογισμούς που έκανε.

«Περίπου 6.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει. Αυτό αντιστοιχεί σε 48.000 διαμερίσματα συνολικά διά 4 ορόφων, 8 διαμερισμάτων (κάθε όροφος). Αυτό αντιστοιχεί σε 192.000 άτομα κάτω από τα ερείπια διά 4 ατόμων (σε κάθε διαμέρισμα). Περίπου 8.000 άτομα έχουν διασωθεί. Κάπου 184.000 (περισσότεροι) άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια. Φοβάμαι», ανέφερε στην ανάρτησή του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα