Βασίλισσα Ελισάβετ: Ουρές χιλιομέτρων για το τελευταίο αντίο - Το χρονοδιάγραμμα της κηδείας

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ουρές χιλιομέτρων για το τελευταίο αντίο - Το χρονοδιάγραμμα της κηδείας

Τεράστιες ουρές έχουν σχηματιστεί ακόμη και γύρω από τον Τάμεση με τους πολίτες να θέλουν πουν το τελευταίο αντίο στη Βασίλισσα Ελισάβετ. 

Το τέλος της ουράς φτάνει στο Tower Bridge σε απόσταση δηλαδή πάνω από 6 χιλιόμετρα από το Παλάτι του Γουεστμίνστερ όπου εκτίθεται η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Την ίδια στιγμή, ο Βασιλιάς Κάρολος βρίσκεται στο εξοχικό του στο Χάιγκροουβ, ενώ μέσα στην ημέρα ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Πριγκίπισσα Κέιτ βρίσκονται στο Σάντρινγχαμ για να συναντήσουν πολίτες που αφήνουν ένα λουλούδι στη μνήμη της Ελισάβετ.

 Στον χώρο όπου γίνεται το λαϊκό προσκύνημα υπάρχει μια απίστευτη σιωπή την οποία το μόνο που ταράζει είναι η αλλαγή της φρουράς κάθε είκοσι λεπτά. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 750.000 άνθρωποι αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι την κηδεία της, τη Δευτέρα.

Λιποθυμίες
Ένας από τους βασιλικούς φρουρούς που φυλάσσουν την σορό της Ελισάβετ δεν αντέχει την πίεση. Παραπατά. Επανέρχεται αλλά και πάλι χάνει την ισορροπία του και πέφτει από το σκαλί.

Λίγο αργότερα όμως πέφτει στο έδαφος. Οι συνάδελφοί του τρέχουν να τον βοηθήσουν και διακόπτεται για μερικά δευτερόλεπτα η μετάδοση του λαϊκού προσκυνήματος.

Οι φρουροί που βρίσκονται δίπλα στο φέρετρο ανήκουν σε τρία διαφορετικά στρατιωτικά σώματα και υπηρετούν ως σωματοφύλακες του μονάρχη και φρουροί του παλατιού.

Δεν ήταν όμως η μοναδική λιποθυμία κατά την χθεσινή ημέρα.

Νωρίτερα και κατά την διάρκεια της τελετής προς τιμήν της Ελισάβετ λιποθύμησε συγγενικό πρόσωπο της βασίλισσας η Γαβριέλα Γουίνσδορ.

Ενώ έφτανε το φέρετρο επικράτησε μια αναστάτωση σε όσους βρίσκονταν στο Γουεστιμίστερ.

Φαίνεται πως η 41χρονη ξαδέρφη της βασίλισσας δεν άντεξε τη συγκίνηση.

Όλο το τελετουργικό της κηδείας της τη Δευτέρα

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα αρχίσει στις 11:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος) τη Δευτέρα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο προτού η σορός της εκλιπούσας μεταφερθεί για την ταφή της στο κάστρο Ουίνδσορ, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του παλατιού.

Ιδιωτική τελετή για την ταφή της βασίλισσας θα γίνει στις 19:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδος) της Δευτέρας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Ουίνδσορ, σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση του παλατιού.

Την Παρασκευή, το βράδυ επίσης στις 19:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδος), τα παιδιά της, μεταξύ των οποίων ο βασιλιάς Κάρολος Γ‘, θα παραστούν σε αγρυπνία που θα γίνει για τη βασίλισσα, η οποία απεβίωσε στις 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών στη Σκωτία, κατά την οποία θα βρίσκονται μπροστά στο φέρετρό της.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα της κηδείας
Η Βασίλισσα Ελισάβετ, η σορός της οποίας εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο Παλάτι του Γουεστμίνστερ επιβεβαιώθηκε ότι θα ταφεί με την σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του 6ου κατά την διάρκεια μιας ιδιωτικής τελετής αργά το απόγευμα της Δευτέρας 19/09/2022. 

Το πρωί της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί το λαϊκό προσκύνημα στις 08:30 και θα κλείσουν οι πόρτες για να προετοιμαστεί η τελετή.

 
Λίγο μετά τις 12:35 η σορός της Βασίλισσας θα μεταφερθεί με κιλίβαντα του Βασιλικού Ναυτικού.

 Η πομπή θα ξεκινήσει στις 12:44.

Την πομπή θα συνοδεύουν ο Βασιλιάς Κάρολος, τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και μέλη του προσωπικού του.

Η πομπή στις 12:52 θα φτάσει στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ προκειμένου να ξεκινήσει η τελετή.

 Οι πόρτες του Αββαείου θα έχουν ανοίξει από τις 10 το πρωί για να πάρουν τις θέσεις τους οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με δυο λεπτών σιγή σε όλη την Επικράτεια.

Στην συνέχεια, η πομπή θα κατευθυνθεί στην Αψίδα του Γουέλινγκτον. Άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας θα ακολουθούν πεζή και άλλα με αυτοκίνητο.

 Σε όλο αυτό το διάστημα το Μπινγκ Μπεν θα χτυπά πένθιμα και στις 15:00 ώρα Ελλάδος το φέρετρο της Βασίλισσας θα τοποθετηθεί σε νεκροφόρα.

Θα φτάσει στην είσοδο Shaw Farm του Γουίνδσορ στις 17:06 και εκεί θα ξεκινήσει η νέα τελετή στις 17:10. Ο Βασιλιάς και τα υπόλοιπα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας θα φτάσουν στις 17:40.

 Λίγο πριν τις 18:00, το φέρετρο της Βασίλισσας θα μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Στις 21:40 θα γίνει η κηδεία σε κλειστό κύκλο και στην συνέχεια θα ταφεί δίπλα στον σύζυγό της στο παρεκκλήσι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα