Μου πέρασαν χειροπέδες κι άρχισα να κλαίω: Λίγες ώρες μετά το διάταγμα Τραμπ

Στο… λίμπο (το κατά Δάντη προαύλιο της Κόλασης) βρίσκονται εκατοντάδες άνθρωποι στα αεροδρόμια όλου του κόσμου. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι, από το ένα λεπτό στο άλλο βρέθηκαν από ταξιδιώτες κρατούμενοι, μετά την υπογραφή που έβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ σε διάταγμα με το οποίο μπλοκάρει την είσοδο των μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο της μάχης κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

«Μου πέρασαν χειροπέδες και άρχισα να κλαίω… μου έπιασαν το στήθος και την γεννητική περιοχή»… με αυτά τα λόγια η 39χρονη διδακτορική φοιτήτρια του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Nisrin Elamin, περιγράφει τη στιγμή που τη σταμάτησαν στο διεθνές αεροδρόμιο των ΗΠΑ, John F. Kennedy, και την πέρασαν από εξονυχιστικούς ελέγχους. Η Nisrin ζει και σπουδάζει στις ΗΠΑ από το 1993. Είχε επισκεφτεί το Σουδάν για να δει την οικογένειά της.

Με την ενεργοποίηση του διατάγματος του Τραμπ για το μπλόκο στην είσοδο πολιτών 7 μουσουλμανικών χωρών, κρίθηκε αυτομάτως περσόνα νον γκράτα. Έμεινε κρατούμενη για περισσότερες από 5 ώρες. Και αυτό παρ’ ότι είχε πράσινη κάρτα.

Εκατοντάδες άνθρωποι, σαν την Nisrin, βρέθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά κρατούμενοι.

Το διάταγμα Τραμπ προκάλεσε χάος. Έλεγχοι αλλά και διαμαρτυρίες προκάλεσαν ουρές και αλαλούμ όχι μόνον στα αμερικανικά αεροδρόμια αλλά και διεθνώς…

Ακόμη και οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί δεν μπορούν να πατήσουν το πόδι τους στο έδαφος των ΗΠΑ αφού θεωρούνται δυνάμει απειλή. Σωρηδόν άνθρωποι που μένουν ακόμη και δεκαετίες στις ΗΠΑ ακυρώνουν ταξίδια στις πατρογονικές τους χώρες φοβούμενοι τις συνέπειες μετά το διάταγμα…

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα