Ελληνικής καταγωγής ο δράστης στη Μελβούρνη που σκόρπισε τον θάνατο

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν, όταν ένας οδηγός αυτοκινήτου έπεσε πάνω σε πεζούς, στη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση της ΕΡΤ, ο 35χρονος οδηγός του αυτοκινήτου είναι ελληνικής καταγωγής και πριν από την πράξη του είχε διαπληκτιστεί με μέλη της οικογένειας του στο μετρό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άντρας οδήγησε από πρόθεση το αυτοκίνητό του, πάνω στους πεζούς, την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος, που η κίνηση είναι αυξημένη.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει συλληφθεί.

Το περιστατικό δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία, σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Λίγο πριν από το μακελειό στη Μελβούρνη

Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το κέντρο της πόλης, ενώ διακόπηκε η λειτουργία του τραμ στην περιοχή του εμπορικού κέντρου στη διάσημη οδό (Bourke Street).

Να σημειωθεί ότι η Αυστραλία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ενώ έχει τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή για την αποτροπή επιθέσεων στο εσωτερικό της, από το 2014.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι έχουν αποτρέψει έναν αριθμό σχεδιαζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ έχουν γίνει αρκετές επιθέσεις «μοναχικών λύκων».

Μεταξύ αυτών, η αστυνομική επιχείρηση που έγινε σε καφετέρια στο Σίδνεϊ, με συνέπεια το θάνατο δύο ομήρων και του ενόπλου που έκανε την επίθεση.

Εικόνες σοκ από την Μελβούρνη! Ελληνικής καταγωγής ο δράστης του μακελειού

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα