Η στιγμή που ο μακελάρης μπαίνει πυροβολώντας στο Reina. Νέο βίντεο

Ένα ακόμη video από την τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης, στις ακτές του Βοσπόρου, λίγη ώρα αφού είχε αλλάξει ο χρόνος και εκατοντάδες άνθρωποι γιόρταζαν την έλευση του νέου χρόνου. Μια τρομοκρατική επίθεση που θυμίζει το Bataclan στο Παρίσι και το Pulse στο Ορλάντο.

Ο δράστης φαίνεται να μπαίνει τρέχοντας με το καλάσνικοφ στα χέρια και πυροβολεί κατά πάντως. Πριν μπει στο Reina, είχε σκοτώσει έναν αστυνομικό και έναν πολίτη. Στη συνέχεια, μπήκε στο νυχτερινό κέντρο και θέρισε 39 ζωές. Οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 69 και πολλοί από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Όταν πια μπήκε στο εσωτερικό του νυχτερινού κέντρου, ένα από τα πιο γνωστά και κοσμοπολίτικα στέκια της Κωνσταντινούπολης, άρχισε να γαζώνει τους θαμώνες προκαλώντας χάος και πανικό. Κάποιοι από εκείνους που επέζησαν, έπεσαν στο Βόσπορο για να σωθούν. Οι αρχικές αναφορές πως ο δράστης φορούσε στολή Άγιου Βασίλη δεν επιβεβαιώνονται τελικά. Το είχε πει νωρίτερα και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπεναλί Γιλντιρίρ.

Μέσα σε επτά λεπτά, ο δράστης θερίζει 39 ζωές. Οι αρχές χαρακτηρίζουν τον δράστη επαγγελματία. Ψύχραιμος έκανε την επίθεση, άλλαξε πέντε γεμιστήρες και όταν πια σταμάτησε να πυροβολεί, επιχείρησε να αλλάξει ρούχα και εκμεταλλευόμενος τον πανικό, κατάφερε να διαφύγει. Υπάρχουν μαρτυρίες πως ενώ όταν μπήκε φορούσε σκούρο σακάκι και παντελόνι, βγήκε με λευκό σακάκι. Δεν αποκλείεται μάλιστα πριν ξεκινήσει την επίθεση, να είχε κάνει έρευνα στο χώρο, κάτι που θυμίζει το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο Pulse στο Ορλάντο των ΗΠΑ!

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα