Οχάιο: Με χασαπομάχαιρο εισέβαλε ο δράστης στο πανεπιστήμιο

Νεότερη ενημέρωση

Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο του Οχάιο ήταν σομαλικής καταγωγής, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

O ύποπτος της επίθεσης που έγινε σήμερα στο πανεπιστήμιο του Οχάιο στο Κολόμπους (βόρειες ΗΠΑ) χρησιμοποίησε ένα χασαπομάχαιρο και ένα αυτοκίνητο προκειμένου να τραυματίσει περαστικούς, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες δεν αποκλείουν κανένα σενάριο περιλαμβανομένης μιας «τρομοκρατικής» ενέργειας.

«Γύρω στις 09.52 τοπική ώρα (17.52 ώρα Ελλάδας) ένας ύποπτος άνδρας έστριψε με το όχημά του στην 19η οδό Ουέστ με κατεύθυνση την λεωφόρο Κόλετζ και τραυμάτισε περαστικούς. Εξήλθε του οχήματός του και χρησιμοποίησε ένα χασαπομάχαιρο για να τραυματίσει περαστικούς» διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του πανεπιστημίου Κρεγκ Στόουν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Ένας αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο άνοιξε πυρ εναντίον του και τον σκότωσε, σύμφωνα με τον πρύτανη Μάικλ Ντρέικ.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Οχάιο των ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία ένας ελεύθερος σκοπευτής πυροβολεί στο campus του πανεπιστημίου.

Ένοπλος πυροβολεί στην πανεπιστημιούπολη. Τρέξτε, κρυφτείτε, δώστε μάχη" ανέφερε η ανάρτηση του πανεπιστημίου, χρησιμοποιώντας την ορολογία θυμάτων επιθέσεων ένοπλων (Run Hide Fight). "«Συνεχίστε να κρύβεστε στο βόρειο τμήμα της Πανεπιστημιούπολης", πρόσθεσε λίγο αργότερα η διεύθυνση διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών του OSU.

Η αστυνομία έχει προειδοποιήσει τον κόσμο να μην πλησιάζει την συγκεκριμένη περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν 4 με 5 τραυματίες. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης είναι νεκρός ενώ γίνεται λόγος και για πιθανή ύπαρξη και δεύτερου ενόπλου.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ύπαρξη επτά τραυματιών.

 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την τοπική αστυνομία, υπάρχουν εννέα τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο του Οχάιο με τις αρχές να αναζητούν τον ένοπλο άνδρα.

Η αστυνομία του Κολόμπους ανέφερε ότι ένας εκ των τραυματιών είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ επτά τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής με την κατάσταση τους να χαρακτηρίζεται σταθερή. Επίσης, υπάρχει και ένα άτομο, του οποίου η κατάσταση αξιολογείται από γιατρούς στο σημείο, όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί.

 

 

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα