Lufthansa: Ακυρώσεις 35 πτήσεων, κανονικά οι υπόλοιπες

Η Lufthansa, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Γερμανίας, ανακοίνωσε την ακύρωση 35 πτήσεων για την Κυριακή λόγω των συνεπειών της απεργίας των πιλότων που άρχισε την Τετάρτη και τερματίστηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο αριθμός των πτήσεων που ακυρώθηκαν λόγω της απεργίας ανήλθε έτσι σε σχεδόν 2.800. Οι επιβάτες που επηρεάστηκαν από τις ακυρώσεις ήταν περίπου 350.000.

Αυστρία: Νεκρός ορειβάτης από χιονοστιβάδα στις Άλπεις


Σε μια ανάρτησή της στοTwitter, η διεύθυνση της Lufthansa διαβεβαίωσε πως όλες οι υπόλοιπες πτήσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα θα γίνουν κανονικά.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους χειριστές απέρριψε την πιο πρόσφατη προσφορά της διοίκησης για τις αυξήσεις μισθών, πάντως δεν προκήρυξε νέα απεργία πέραν αυτής που τερματίστηκε τα μεσάνυχτα.

«Χρειαζόμαστε μια προσφορά που να μπορούμε να διαπραγματευτούμε. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να προκηρύξουμε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις», προειδοποίησε ο Γεργκ Χάντβεργκ, στέλεχος του συνδικάτου.

Κατά το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών της Κολονίας, οι απεργίες των πιλότων είχαν κόστος 222 εκατ. ευρώ για την αεροπορική εταιρεία το 2014, ενώ το 2015 οι απεργίες των πιλότων και των πληρωμάτων καμπίνας είχαν κόστος 231 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση ανακοίνωσε πως έχασε άλλα 20 εκατ. ευρώ τις πρώτες δύο ημέρες της απεργίας αυτής της εβδομάδας.

naftemporiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα