Θρήνος στις κηδείες των θυμάτων του σεισμού στην Ιταλία. Βίντεο

Εθνικό πένθος σήμερα την Ιταλία για τους 290 νεκρούς από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Τετάρτη στην κεντρική χώρα, όπου εκατοντάδες διασώστες συνεχίζουν ακόμη τις έρευνες στα ερείπια, χωρίς μεγάλες ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Άλλες εννέα σοροί ανασύρθηκαν στο Αματρίτσε, ανάμεσά τους τρεις νεκροί που ανασύρθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από το ξενοδοχείο Ρόμα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών μόνο στο Αματρίτσε στους 230, στους οποίους περιλαμβάνονται κάτοικοι και τουρίστες.

Σε ένα γυμναστήριο στο 'Ασκολι Πιτσένο, στους πρόποδες των Απέννινων, βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι του Σαββάτου, επίσημη τελετή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων.



Ανάμεσα στα 35 φέρετρα της Αρκουάτα και της Πέσκαρα ντελ Τρόντο, που περιβάλλονται από συγγενείς των θυμάτων, το μικρό φέρετρο της εννιάχρονης Τζούλια, το σώμα της οποίας προστάτευσε την αδελφή της Τζιόρτζια, πέντε ετών.



«Συγγνώμη αν ήρθαμε πολύ αργά (...) αλλά θέλω να ξέρεις από εκεί ψηλά ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να σε βγάλουμε από κει. Όταν θα γυρίσω στο σπίτι μου στη Λ΄Άκουιλα θα ξέρω ότι ένας άγγελος με κοιτάζει από τον ουρανό», έγραψε ένας διασώστης στο μήνυμα που άφησε πάνω στο μικρό φέρετρο.



Μερικές από τις οικογένειες επέλεξαν, ωστόσο, να μην συμμετάσχουν στην επίσημη τελετή και να κηδέψουν νωρίτερα τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Άλλη μία τελετή, χωρίς τις σορούς, προβλέπεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα για τα θύματα του Ακούμολι και κυρίως του Αματρίτσε.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα