Έκρηξη στη Γερμανία: Σύρος πρόσφυγας ο δράστης. 12 τραυματίες

Ένας νεκρός και 12 τραυματίες -εκ των οποίων οι τρεις, σοβαρά- είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός έκρηξης έξω από εστιατόριο της γερμανικής πόλης Άνσμπαχ, κοντά στη Νυρεμβέργη. Ο νεκρός ήταν ο βομβιστής, ο οποίος κουβαλούσε τα εκρηκτικά στο σακίδιο που είχε στην πλάτη του. Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για έναν 27χρονο σύρο πρόσφυγα στον οποίον οι Αρχές της Γερμανίας είχαν αρνηθεί, προ έτους, τη χορήγηση ασύλου. Είχε, δύο φορές κατά το παρελθόν, επιχειρήσει να αυτοκτονήσει.

Αδιευκρίνιστο παραμένει, για την ώρα, εάν στόχος του ήταν να αυτοκτονήσει ή να σκοτώσει άλλους. Πάντως, η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση αναπνοής από χώρο που εξελίσσετο υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ -χώρο στον οποίο προσπάθησε να μπει αλλά δεν τον άφησαν. Αμέσως μετά την έκρηξη οι 2000 συμμετέχοντες στο φεστιβάλ απομακρύνθηκαν και η περιοχή εκκενώθηκε.

Πρόκειται για το τέταρτο βίαιο περιστατικό στη Γερμανία μέσα σε μια εβδομάδα. Τα προηγούμενα τρία είναι:

η επίθεση με τους 10 νεκρούς -του δράστη συμπεριλαμβανομένου- στο Μόναχο από 18χρονο γερμανο-ιρανό

η επίθεση στο Βίρτσμπουργκ, με τους 5 τραυματίες, από πακιστανό πρόσφυγα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε ο ISIS

η επίθεση, με θύμα μια έγκυο γυναίκα και θύτη έναν 21χρονο σύρο πρόσφυγα, νωρίτερα χθες, στο Ρόιτλινγκεν

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ο Βαυαρός υπουργός εσωτερικών είπε ότι τα εκρηκτικά που είχε ο βομβιστής ήταν αρκετά για να σκοτώσουν και να τραυματίσουν πολύ περισσότερους ανθρώπους.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα