Αποκάλυψη Reuters: F16 επιχείρησαν να καταρρίψουν το αεροπλάνο του Ερντογάν

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τα οποία δύο μαχητικά F-16 που ήλεγχαν οι πραξικοπηματίες πλησίασαν και «παρενόχλησαν» το προεδρικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Ερντογάν πίσω στην Κωνσταντινούπολη από τις διακοπές του.

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, επικαλούμενο Τούρκους αξιωματούχους, μαχητικά F-16 που ήλεγχαν οι πραξικοπηματίες, προσέγγισαν το προεδρικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Ερντογάν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και επιχείρησαν να το καταρρίψουν!

«Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν ενώ ήταν στον αέρα με προορισμό για την Κωνσταντινούπολη. Είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο», δήλωσε στο Reuters ο Τούρκος αξιωματούχους, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του. Μάλιστα εξέφρασε την απορία του γιατί τα δύο F-16 των πραξικοπηματιών δεν άνοιξαν πυρ.

Την είδηση επιβεβαιώνουν και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι, που τονίζουν ότι ο Ερντογάν απέφυγε τον θάνατο για λίγα μόλις λεπτά…

Ο Ερντογάν δήλωσε πως καθώς εξελίσσονταν το πραξικόπημα, οι στασιαστές προσπάθησαν να του επιτεθούν στο θέρετρό του και βομβάρδισαν τα μέρη στα οποία είχε βρεθεί λίγο πριν φύγει. "Ξέφυγε από τον θάνατο παρά λίγα λεπτά", είπε ο δεύτερος αξιωματούχος.

Περίπου 25 στρατιώτες κατέβηκαν στο ξενοδοχείο που διέμενε με σχοινιά από ελικόπτερο, πυροβολώντας, λίγα λεπτά αφότου ο Ερντογάν είχε φύγει, σε μια εμφανή προσπάθεια να τον συλλάβουν, όπως μετέδωσε το CNN Turk.

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ επίσης είχε βρεθεί στο στόχαστρο στην Κωνσταντινούπολη κατά την απόπειρα πραξικοπήματος και ξέφυγε την τελευταία στιγμή, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.

Άλλαξε το κατηγορητήριο για τους οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες

Γκιουλέν: Ο Ερντογάν κρύβεται πίσω από το πραξικόπημα

Τα δάκρυα του Ερντογάν στην κηδεία του φίλου του

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα