Φωτογραφία - σοκ με ακόμη ένα πνιγμένο βρέφος στη Μεσόγειο

Γροθιά στο στομάχι αποτελεί η φωτογραφία ενός νεκρού προσφυγόπουλου στα χέρια ενός διασώστη, στα ανοιχτά της Μεσογείου.

Τη φωτογραφία του μωρού διέμεινε σήμερα μία γερμανική ανθρωπιστική οργάνωση, θέλοντας έτσι να πείσει τις ευρωπαϊκές αρχές να εξασφαλίσουν ασφαλή διέλευση στους μετανάστες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Το μωρό, που φαίνεται να είναι μόλις ενός έτους, απαθανατίστηκε την Παρασκευή (27 Μαΐου) μετά την ανατροπή ξύλινης λέμβου και το θάνατο τουλάχιστον 45 προσφύγων.

Ο διασώστης περιέγραψε την απόλυτη φρίκη, θέλοντας παράλληλα να διατηρήσει την ανωνυμία του. "Εντόπισα το μωρό στο νερό σαν μια κούκλα με τεντωμένα χέρια", είπε ο ίδιος.

"Το έπιασα από τον πήχυ του χεριού του και τράβηξα αμέσως το ελαφρύ σώμα προστατευτικά στην αγκαλιά μου, σαν να ήταν ακόμη ζωντανό... Είχε τα χέρια ανοικτά με τα μικροσκοπικά δάχτυλά του στον αέρα, ο ήλιος έλαμπε στα φωτεινά, φιλικά αλλά ακίνητα μάτια του", αναφέρει.

Ο διασώστης, πατέρας τριών παιδιών και μουσικοθεραπευτής το επάγγελμα, πρόσθεσε: "Άρχισα να τραγουδώ για να παρηγορήσω τον εαυτό μου και να εκφράσω αυτή την αδιανόητη στιγμή που σου σκίζει την καρδιά. Μόλις έξι ώρες πριν το παιδί ήταν ζωντανό".

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για κορίτσι ή αγόρι, ούτε εάν οι γονείς του είναι ανάμεσα στους επιζώντες. Το σίγουρο είναι ότι ο θάνατός του ξυπνά μνήμες από την ιστορία του μικρού Αϊλάν από τη Συρία, ο οποίος δεν είχε την «τύχη» της Φαβούρ που έφθασε στη Λαμπεντούζα ασφαλής.

Bίντεο με τον προηγούμενο πνιγμό παιδιού που συντάραξε τις κοινωνίες, του μικρού Αιλάν.

antenna

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα