Μετεωρίτης σκότωσε οδηγό λεωφορείου!

Ενας Ινδός οδηγός λεωφορείου αποτελεί τον πρώτο άνθρωπο στην καταγεγραμμένη Ιστορία που σκοτώθηκε από πτώση μετεωρίτη. Ο άτυχος 40χρονος άνδρας φέρεται ότι συνεθλίβη από το ουράνιο σώμα ενώ βρισκόταν κοντά σε μια σχολή μηχανικών κολεγίου στο Βελόρε του κρατιδίου Ταμίλ Ναντού.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν στην εφημερίδα «New Indian Express» ότι ο οδηγός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αφού χτυπήθηκε από θραύσματα μετεωρίτη, αλλά δεν τα κατάφερε και πέθανε κατά τη μεταφορά. Από την πρόσκρουση του μετεωρίτη τραυματίστηκαν ακόμα τρία άτομα, ενώ έσπασαν και τα παράθυρα των λεωφορείων που βρίσκονταν στο σημείο αλλά και των κτιρίων, όπως μετέδωσε το κανάλι NDTV. Οι φοιτητές που βρίσκονταν μέσα στις τάξεις του κολεγίου, αφού άκουσαν τον εκκωφαντικό ήχο, βγήκαν έξω να δουν τι είχε συμβεί, και αντίκρισαν έναν μικρό κρατήρα.

Μαρτυρίες

Κάποιοι άλλοι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι είχαν δει λίγο πριν ένα λαμπερό, μυστηριώδες αντικείμενο να πέφτει από τον ουρανό και να εκρήγνυται στο έδαφος.

Παρά τις πολλές μαρτυρίες, η τοπική αστυνομία χαρακτήρισε όλα αυτά φήμες και απέδωσε την ισχυρή έκρηξη που προκάλεσε και τον θάνατο του 40χρονου σε στικς ζελατίνης που είχαν μείνει στο έδαφος από την εποχή που κατασκευαζόταν το κολέγιο. Η ανάφλεξή τους δε αποδίδεται στο γεγονός ότι δύο από τους κηπουρούς είχαν ανάψει φωτιά για να κάψουν σκουπίδια.

Η τοπική υπουργός Τζαγιαλαλίθαα Τζαγιαράμ αναγνώρισε με ανακοίνωσή της ότι μια «κακοτυχία» συνέβη κοντά στο ιδιωτικό κολέγιο, ενώ κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αναγνώρισε ότι επρόκειτο για αστεροειδή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η υπουργός υποσχέθηκε αποζημίωση ύψους 1.300 ευρώ στην οικογένεια του άτυχου οδηγού λεωφορείου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα