Είναι ο λαός της Ευρώπης με τα πιο χαλασμένα δόντια

Σε κοινή έρευνα που έκαναν επιστήμονες από τις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Αυστραλία, με επικεφαλής τον καθηγητή Βάγκνερ Μαρσένες του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, κατέγραψαν ότι περισσότεροι από 2,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν πρόβλημα στα δόντια τους (τερηδόνα, πέτρα, διαβρώσεις) και συνεχίζουν να ζουν έτσι δίχως να επισκέπτονται τον οδοντίατρο. Οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί.

Επίσης 621.000.000 παιδιά έχουν το ίδιο πρόβλημα στα δόντια τους. Αν προσθέσουμε τα δυο αυτά νούμερα έχουμε ένα άθροισμα μεγαλύτερο των 3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, τη στιγμή που ο συνολικός πληθυσμός του πλανήτη φτάνει τα 7 δισεκατομμύρια. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως κάθε χρόνο στο νούμερο αυτό θα προστίθενται άλλοι 190 εκατομμύρια άνθρωποι με πρόβλημα στα δόντια.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην οδοντιατρική επιθεώρηση «Journal of Dental Research». Οι επιστήμονες ανέλυσαν προηγούμενες επιστημονικές μελέτες που αγγίζουν τις 400. Σε ότι αφορά την Ευρώπη η χώρα με τους κατοίκους με τα πιο χαλασμένα δόντια είναι η Λιθουανία. Εκεί 7 στους 10 έχουν πρόβλημα τερηδόνας, ουλίτιδας και αποστημάτων.

Οι Λιθουανές και οι Λιθουανοί, σε ποσοστό 7 στους 10 έχουν πρόβλημα στα δόντια. Είναι ο λαός της Ευρώπης με τα πιο χαλασμένα δόντια.

Οι οδοντίατροι επισημαίνουν ότι πρέπει να προσέξουμε τη διατροφή μας αφού εκείνη ευθύνεται για τα χαλασμένα δόντια. Να πλένουμε τα δόντια μετά από κάθε γεύμα και να αποφεύγουμε την κατανάλωση ζάχαρης δίχως μετά να καθαρίζουμε τα δόντια μας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα