Νεκροί φαίνεται ότι είναι δύο Έλληνες από τη συντριβή του F-16

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε ότι οκτώ Γάλλοι και δύο Έλληνες έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα που σημειώθηκε όταν ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη σε μια βάση στη νοτιοανατολική Ισπανία.

«Φαίνεται ότι οι δύο άνθρωποι που απεβίωσαν είναι Έλληνες υπήκοοι και (οι υπόλοιποι) οκτώ Γάλλοι», δήλωσε ο Ραχόι, ερωτηθείς σχετικά από το ιδιωτικό ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco. Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας διευκρίνισε ότι οι πληροφορίες αυτές του μεταφέρθηκαν από τον υπουργό Άμυνας Πέδρο Μορένες και πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε πως υπάρχουν «πολλοί τραυματίες».

Έχουν αναφερθεί οι τραυματισμοί «δέκα Γάλλων, ένδεκα Ιταλών», ανέφερε ο Ραχόι, που ωστόσο είπε πως θέλει να είναι προσεκτικός καθώς είναι ακόμη, όπως επισήμανε, «πολύ νωρίς».

Ο Μαριάνο Ραχόι έκανε επίσης γνωστό ότι ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν και μια Ιταλίδα υπουργός πιθανότατα αναφερόταν στην υπουργό Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι? θα μεταβούν αύριο Τρίτη στη βάση όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, σε μικρή απόσταση από την πόλη Αλμπαθέτε, περίπου 240 χλμ. νοτιοανατολικά της Μαδρίτης.

Το ελληνικό μαχητικό F-16 συνετρίβη κατά την απογείωση πέφτοντας πάνω στο χώρο στάθμευσης αεροσκαφών της βάσης όπου βρίσκονταν μαχητικά διαφόρων χωρών, συμπεριλαμβανομένων δύο Alpha Jet, δύο Mirage 2000D και δύο Rafale της γαλλικής ΠΑ, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Αμύνης στο Παρίσι.

Το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι οι Γάλλοι νεκροί είναι οκτώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα