Αδελφή της Ρίβα: Να φυλακιστεί για 20 χρόνια ο Πιστόριους

Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής θέλει να δει η αδερφή της Ρίβα Στέενκαμπ, τον Όσκαρ Πιστόριους.

Η Σιμόν Κάουμπερν ζήτησε την καταδίκη του διάσημου παραολυμπιονίκη, γνωστού ως «blade runner» σε φυλάκιση 20 ετών.

Η 49χρονη γυναίκα δήλωσε στην Daily Mail δήλωσε ότι παρακολουθεί όλο αυτό το διάστημα την δίκη me  προσοχή και εξέφρασε την ανησυχία της ότι η δικαστής της Νοτίου Αφρικής θα μπορούσε να επηρεαστεί από την ακριβοπληρωμένη νομική ομάδα του Πιστόριους.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τονίζουν ότι επειδή ο πελάτης τους φέρει δύο τεχνητά μέλη δεν θα μπορούσε να παραμένει φυλακισμένος σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα και αντί για την φυλακή προτείνουν τον κατ' οίκον περιορισμό και την προσφορά κοινωνικής εργασίας.

Από την άλλη πλευρά η  αδερφή του αδικοχαμένου μοντέλου  μοντέλου αναρωτιέται, πώς είναι δυνατόν σε μια χώρα, όπως η Νότιος Αφρική, που όταν κάποιος κλέψει ένα κομμάτι τυρί, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης είκοσι ετών, κάποιος που κάνει μια δολοφονία να τιμωρείται με ελαφρύτερη ποινή.

Η ίδια χαρακτηρίζει ως «ηθοποιία», τα κλάματα και τους εμετούς που έκανε μέσα στο δικαστήριο ο αθλητής  και υποστήριξε ότι ο κατ' οίκον περιορισμός σε ένα πολυτελές σπίτι δεν είναι επαρκής ποινή για κάποιον που διέπραξε φόνο.

Η Κάουμπερν ανέφερε πως θεωρεί ότι το δικαστήριο θα πρέπει να επιβάλει στον Πιστόριους ποινή φυλάκισης από δέκα μέχρι είκοσι χρόνια και τόνισε ότι στην φυλακή βρίσκονται και άλλα άτομα με προβλήματα υγείας, ενώ παράλληλα, υποστήριξε ότι η αναπηρία του Όσκαρ έγινε «αντικείμενο εκμετάλλευσης» από τους συνηγόρους του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα