Πανικός μετά την εισβολή αγνώστου στον Λευκό Οίκο

Πανικός επικράτησε στον Λευκό Οίκο, όταν ένας 42χρονος πήδηξε πάνω από το φράχτη του προεδρικού μεγάρου και κατάφερε να φτάσει μέχρι τις μπροστινές πόρτες του κτιρίου, πριν συλληφθεί.

Ο Όμαρ Τζ. Γκονζάλες, από το Τέξας, δεν άκουσε τις εντολές των φρουρών να σταματήσει, τελικά συνελήφθη άοπλος κοντά σε μία από τις κύριες εισόδους του Λευκού Οίκου και μεταφέρθηκε σε γειτονικό νοσοκομείο για να εκτιμηθεί η κατάστασή του.

Το γεγονός ότι ο εισβολέας μπόρεσε να προχωρήσει τόσο πολύ πριν συλληφθεί είναι πολύ ασυνήθιστο για ένα συγκρότημα που φρουρείται αυστηρά από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας και ελεύθερους σκοπευτές.

«Η Μυστική Υπηρεσία θα επανεξετάσει την απάντηση για να εξασφαλίσει ότι ακολουθήθηκε το σωστό πρωτόκολλο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Εντ Ντόνοβαν, ο οποίος παραδέχτηκε πως το γεγονός ότι ο Γκονζάλες κατάφερε να φθάσει τόσο κοντά στην είσοδο του προεδρικού Μεγάρου "δεν είναι αποδεκτό για μας και θα εξετασθεί επισταμένα".

Στη διάρκεια της εισβολής, ένοπλοι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου και διέταξαν τους δημοσιογράφους και τα μέλη του προσωπικού να την εγκαταλείψουν.

Αργότερα επετράπη στο προσωπικό και τους δημοσιογράφους να επιστρέψουν, αλλά ένας μερικός αποκλεισμός της βορειοδυτικής πλευράς του κτιρίου παρέμεινε σε ισχύ για λίγες ώρες.

Για καλή της τύχη, η οικογένεια Ομπάμα απουσίαζε από το κτίριο και έτσι δεν αναστατώθηκε από την κινητοποίηση. Ο Ομπάμα και οι κόρες του είχαν αναχωρήσει νωρίτερα από τον Λευκό Οίκο με το ελικόπτερο Μαρίν Ουάν για το Καμπ Ντέιβιντ, την προεδρική εξοχική κατοικία στο γειτονικό Μέριλαντ, προκειμένου να συναντήσουν την πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα