Αυτές είναι οι δέκα εταιρείες που άλλαξαν τον κόσμο

Χωρίς το Google, το Internet θα ήταν μια Άγρια Δύση πληροφορίας στην οποία θα χανόμασταν συνεχώς. Χωρίς τη Ford τα αυτοκίνητα θα κόστιζαν όσο ένα σπίτι. Χωρίς την OTIS δεν θα είχαμε ψηλά κτήρια. Χωρίς τη DuPont δεν θα είχαμε συνθετικά υλικά. Χωρίς τη Bayer θα πεθαίναμε από μια απλή μόλυνση.

Διαβάστε πώς η καθεμία από αυτές τις εταιρείες άλλαξε τον κόσμο τόσο καταλυτικά που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς τις επινοήσεις και τις εφευρέσεις τους.

Otis Elevator

Η τροχαλία και το αναβατόριο υπήρχαν εδώ και αιώνες, αλλά μόλις το 1854 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ο μηχανισμός που επέτρεπε σε ανθρώπους και φορτία να ανεβαίνουν κάθετα και με ασφάλεια σε μεγάλο ύψος. Η εφεύρεση του Elisha Otis επέτρεψε να φτιαχτούν ψηλά κτήρια όπως το Flat Iron Building το 1902 και το Empire State Building με τους 103 ορόφους το 1931. Η εταιρεία εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά μέχρι σήμερα.

 

AT&T

Ήταν η πρώτη εταιρεία που παρείχε μαζική τηλεφωνική κάλυψη στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, αλλά δεν βρίσκεται στη λίστα μας για αυτό. Το 1947 οι ερευνητές της εφηύραν το ολοκληρωμένο κύκλωμα (τρανζίστορ) το οποίο έγινε η βάση για την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σήμερα σχεδόν δεν υπάρχει συσκευή που να μην φέρει ένα τέτοιο τσιπάκι. Ο ψηφιακός κόσμος που ζούμε οφείλεται σε αυτή την εφεύρεση.

 

Διαβάστε την λίστα με τις υπόλοιπες καθοριστικές εφευρέσεις.

Πηγή: Fortunegreece.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα