Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, ISIS: Η απειλή έχει όνομα!

Ως μια από τις σοβαρότερες απειλές σε διεθνές επίπεδο χαρακτήρισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση τους τζιχαντιστές της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία» (ISIS), εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της για την σοκαριστική δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

«Αυτή η βάρβαρη ενέργεια, όπως και πολλές άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκ μέρους του Ισλαμικού Κράτους, καταπατά όλες τις καθολικά αναγνωρισμένες αξίες και δικαιώματα», ανέφερε σχετικά ο Σεμπαστιάν Μπραμπάν, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ύπατης Εκπροσώπου τη ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Κάθριν Άστον.

«Αυτή η μορφή τρομοκρατίας συνιστά μια από τις σοβαρότερες απειλές για την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια», πρόσθεσε ο Μπραμπάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Η ΕΕ είναι περισσότερο αποφασισμένη από ποτέ να στηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να αποκαταστήσει την ενότητα, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και της Συρίας», διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Την σοκαριστική εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ καταδίκασε έντονα και το Κατάρ, χαρακτηρίζοντας την δολοφονία ένα «έγκλημα ενάντια στις αρχές του Ισλάμ». Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ «καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο τη δολοφονία, από μια εγκληματική οργάνωση» του Τζέιμς Φόλεϊ, ο οποίος είχε απαχθεί από τους τζιχαντιστές ενώ κάλυπτε τις εξελίξεις στη Συρία, τον Νοέμβριο του 2012.

«Αυτό το ειδεχθές έγκλημα είναι αντίθετο στις αρχές του Ισλάμ, στις ανθρώπινες αξίες και στο διεθνές δίκαιο», αναφέρει η ανακοίνωση, με την οποία εκφράζεται η θλίψη της κυβέρνησης για την απώλεια ενός δημοσιογράφου «γνωστού για το θάρρος του», ιδίως όταν έκανε ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Συρία.

www.antenna.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα