Ο Τομ Χανκς έκανε το iPad ... γραφομηχανή!

Και το Oσκαρ... Τεχνολογικών Εφαρμογών απονέμεται στον Τομ Χανκς! Ο καταξιωμένος ηθοποιός γνωρίζει αναπάντεχη επιτυχία αυτό το διάστημα, καθώς έβαλε την υπογραφή του όχι σε κάποια χολιγουντιανή ταινία, αλλά σε μία πρωτοποριακή εφαρμογή για tablets! Ο δημοφιλής σταρ, γνωστός λάτρης και συλλέκτης παραδοσιακών γραφομηχανών, αποφάσισε να συμβάλει κατά μία έννοια στην επιβίωσή τους σχεδιάζοντας μία εφαρμογή ηλεκτρονικής γραφής, η οποία κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης παράγει τους ήχους της κλασικής γραφομηχανής, ακόμα και το χαρακτηριστικό «ντινγκ» στην αλλαγή γραμμής!

H εφαρμογή Hanx Writer, η οποία διατίθεται προς το παρόν μονάχα για συσκευές iPad, σκαρφάλωσε σε χρόνο ρεκόρ στην πρώτη θέση ζήτησης της λίστας με τα προϊόντα του διαδικτυακού καταστήματος Apple Store. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις vintage γραφομηχανές, καθεμία από τις οποίες αναπαράγει τους αυθεντικούς ήχους και γραμματοσειρές. Οπως εξήγησε ο ηθοποιός μιλώντας για τις διαφορές τους, η γραφομηχανή Prime Select επιτρέπει στον χρήστη να «πυροβολεί», η 707 είναι πιο μικρή και ήσυχη, ενώ η Golden Touch είναι το πολυτελές μοντέλο. Κάθε έγγραφο που δημιουργείται στο Hanx Writer μπορεί να εκτυπωθεί, να σταλεί με e-mail και να κοινοποιηθεί σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

«Ηθελα να έχω την αίσθηση της παλιάς γραφομηχανής. Ηθελα, αν μη τι άλλο, να ακούω τον ήχο της πληκτρολόγησης» δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι ήχοι μπανγκ μπανγκ, κλακ κλακ κλακ και πουκαπουκαπουκαπουκα ηχούν σαν μουσική στα αυτιά του κατά τη διάρκεια της δημιουργικής έκρηξης. Ο Τομ Χανκς, ο οποίος συλλέγει κλασικές γραφομηχανές από τη δεκαετία του '70 και χρησιμοποιεί μία από αυτές καθημερινά, διευκρίνισε ωστόσο ότι η εφαρμογή του αποτελεί πολύτιμο εργαλείο και όχι παιχνίδι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα