Στην Ιταλία η Σουδανή που γλίτωσε την θανατική ποινή

Η Σουδανή χριστιανή, στην οποία δόθηκε χάρη, μετά την καταδίκη της σε θάνατο για αποστασία από το Ισλάμ, έφθασε την Πέμπτη στην Ιταλία, μετά από έναν μήνα κατά τον οποίο διέμεινε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Χαρτούμ.

Η Μεριάμ Γιαχία Ιμπραχίμ Ισάγκ και η οικογένειά της πέταξαν με ιταλικό κυβερνητικό αεροσκάφος, συνοδεία του Ιταλού υπουργού Λάπο Πιστέλι.

Ο πατέρας της κ. Ιμπραχίμ είναι μουσουλμάνος, οπότε σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο και η ίδια είναι μουσουλμάνα και δεν έχει δικαίωμα αλλαγής θρησκευτικού δόγματος.

Ωστόσο, η γυναίκα μεγάλωσε με την χριστιανή μητέρα της και ποτέ δεν ασπάστηκε το Ισλάμ.

Ο κ. Πιστέλι, υφυπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, ανήρτησε φωτογραφία της κ. Ιμπραχίμ με τον ίδιο και τα παιδιά της στον λογαριασμό του στο Facebook λίγο πριν την προσγείωσή τους στη Ρώμη.

Ο σύζυγός της, Ντάνιελ Γουάνι, είναι επίσης χριστιανός, κατάγεται από το Νότιο Σουδάν και είναι πολίτης των ΗΠΑ.

Η κόρη τους Μάγια γεννήθηκε στη φυλακή τον Μάιο, λίγο μετά την θανατική καταδίκη της κ. Ιμπραχίμ σε θάνατο δι' απαγχονισμού για «αποστασία», σε μια υπόθεση η οποία προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή κατά του Σουδάν.

Λόγω των διεθνών πιέσεων, τής δόθηκε χάρη και αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο.

Το Νότιο Σουδάν της παρείχε ταξιδιωτικά έγγραφα, ωστόσο είχε συλληφθεί εκ νέου στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ, κατηγορούμενη ότι έφερε πλαστά χαρτιά.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα