"Ο πατέρας μου σκότωσε τη μητέρα μου και με πούλησε στα 13"

Η Γκαμπριέλα Τζιλέσπι μπορεί να δείχνει μια ευτυχισμένη μητέρα πέντε παιδιών, όμως πίσω από το αψεγάδιαστο παρουσιαστικό της κρύβεται ένα σκοτεινό μυστικό, που κανείς από τους γνωστούς και τους φίλους της στο Μπρίστολ δεν γνωρίζει.

Η 50χρονη γυναίκα γεννήθηκε στην Ουαλία από Βρετανίδα μητέρα και πατέρα από την Υεμένη. Τα πρώτα χρόνια της ζωής της ήταν ειδυλλιακά. Ζούσε με τους γονείς και τις τρεις αδελφές της και απολάμβανε την αγάπη της μητέρας της.

Όμως όλα έγιναν συντρίμμια όταν ο πατέρας της δολοφόνησε τη μητέρα της, όταν εκείνη ήταν μόλις έξι ετών.

«Οι περισσότερες αναμνήσεις που έχω από την πρώιμη παιδική μου ηλικία είναι καλές και ευχάριστες. Δεν έχω αναμνήσεις από τη μητέρα μου ή από την παιδική μου ηλικία μετά τον θάνατό της. Μάλλον τις μπλόκαρα. Είναι κάτι που έμαθα να κάνω σε όλη μου τη ζωή. Έχω γίνει εξπέρ στο να μπλοκάρω τις αναμνήσεις που με πληγώνουν», λέει.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 1971, ο πατέρας της ήρθε ξαφνικά για να πάρει την ίδια και τις αδελφές της από το σχολείο, λέγοντας ότι η μητέρα τους πήγε να επισκεφτεί την οικογένειά της. Τρεις μέρες αργότερα, κανείς δεν είχε νέα της, κι έτσι ο πατέρας της δήλωσε την εξαφάνισή της.

Έναν χρόνο αργότερα, η αστυνομία τον συνέλαβε για την δολοφονία της συζύγου του και εκείνη με τις αδελφές της πήγαν σε θετή οικογένεια.

Το πτώμα της μητέρας της δεν βρέθηκε ποτέ, παρ’ όλ’ αυτά, ο πατέρας της καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλακή. Όταν όμως αποφυλακίστηκε, καμία από τις κόρες του δεν πίστευαν ότι μπορεί να είχε σκοτώσει την μητέρα τους κι έτσι αποφάσισαν όλες να επιστρέψουν μαζί τους στο σπίτι.

Τον Μάιο του 1977, ο πατέρας τους αποφάσισε να πάνε όλοι μαζί διακοπές στην Υεμένη, εκτός της μεγαλύτερης αδελφής της, η οποία αρνήθηκε να τους ακολουθήσει και προτίμησε να μείνει με τον θετό της πατέρα.

«Θέλαμε όλοι να πάμε στην Υεμένη. Μας είχε πει ότι θα περάσουμε φανταστικές διακοπές. Ο πατέρας μας είχε πει τόσα πολλά ψέματα και τον είχαμε πιστέψει», είπε η Γκαμπριέλα.

Όμως οι διακοπές αυτές αποδείχθηκαν εφιάλτης. Μέσα σε δύο εβδομάδες, ο πατέρας πάντρεψε την 14χρονη αδελφή της Γκαμπριέλα, Γιασμίν,  με έναν άνδρα που είχε την τριπλάσια ηλικία από τη δική της.

Εκείνη και η άλλη της αδελφή πήγαν να μείνουν για λίγο με τη γιαγιά και τον παππού και λίγο καιρό αργότερα ήρθε και η Γιασμίν, την οποία παράτησε ο σύζυγός της γιατί αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Έξι μήνες αργότερα, ο πατέρας τους, ανακοίνωσε ότι η 17χρονη Ισμαχάν θα παντρευόταν με έναν 60χρονο που είχε ήδη σύζυγο και παιδιά μεγαλύτερα από εκείνη.

Οι συνέπειες αυτής της απόφασης ήταν καταστροφικές, η 17χρονη Ίζι, μία μέρα πριν από το γάμο, έθεσε τέρμα στη ζωή της, πηδώντας από μία σκεπή.

Λίγο αργότερα ήρθε η σειρά της Γκαμπριέλα. Η ίδια γνωρίζοντας ότι ο πατέρας της θα διαλέξει για εκείνη τον κατάλληλο σύζυγο, τον πρόλαβε και του είπε ότι θα παντρευτεί ένα αγόρι από το χωριό της.

«Η αδελφή μου πουλήθηκε σε έναν γέρο που την τρομοκρατούσε και φοβόμουν ότι η ίδια μοίρα περίμενε κι εμένα. Διάλεξα λοιπόν έναν νεαρότερο άνδρα και του ζήτησα να έρθει να με ζητήσει από τον πατέρα μου.

Έξι εβδομάδες μετά τον γάμο της, ο σύζυγός της πέθανε και ο πατέρας της ανακοίνωσε ότι θα παντρευτεί τον 18χρονο γιο ενός πλούσιου άνδρα.

Από αυτόν τον γάμο απέκτησε πέντε παιδιά και βρέθηκε ξαφνικά στην Αφρική εν μέσω εμφύλιων σπαραγμών. Ο σύζυγός της κάποια στιγμή εθίστηκε στα ναρκωτικά και ξόδευε όλα του τα χρήματα για να παίρνει τη δόση του.

Τότε ήταν που έζησε δραματικές στιγμές. Ο άνδρας της την βίαζε συστηματικά, την χτυπούσε και πολλές φορές βρέθηκε στο νοσοκομείο να παλεύει για τη ζωή της.

Μετά από 17 χρόνια γάμου, ο σύζυγός της ανακοίνωσε ότι βρήκε έναν άνδρα για να παντρέψει την κόρη τους. Εκείνη τον εγκατέλειψε. Βρήκε άσυλο στην βρετανική πρεσβεία και από τότε μένει στο Μπρίστολ, προσπαθώντας να ξεχάσει το παρελθόν της.

kori4.jpg

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα