Προσέφερε σεξ για να κλέψει κρατικά μυστικά και το πλήρωσε ακριβά

Ακριβά πλήρωσε τις... υπηρεσίες της, η «Μάτα Χάρι» της Βόρειας Κορέας.

Ο λόγος για την 40χρονη σήμερα Won Jeong-hwa, η οποία ήταν κατάσκοπος της Βόρειας Κορέας στη Σεούλ, και προκειμένου να αποσπάσει  κρατικά μυστικά, έκανε σεξ με τους αξιωματούχους της Νότιας Κορέας, μεταφέροντάς τα στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Παράλληλα, συνωμοτούσε για να δολοφονήσει ανώτατους αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών.

Τελικά κάποια στιγμή η δράση της αποκαλύφθηκε και συνελήφθη από τις αρχές της Νότιας Κορέας. Έμεινε πέντε χρόνια στη φυλακή, και σήμερα ζει έξω από τη Σεούλ.

Η ζωή της ωστόσο είναι πολύ δύσκολη, ενώ η ίδια λέει πως έχει σκεφτεί μέχρι και να αυτοκτονήσει.

Η Won Jeong-hwa μένει στην πόλη Γκούνπο νότια της Σεούλ, αλλά κανείς δεν της δίνει δουλειά. Ακόμα κι αν της δώσουν, με το που γίνει γνωστό το «αμαρτωλό» της παρελθόν, απολύεται.

Μητέρα ενός παιδιού σήμερα, η 40χρονη πρώην κατάσκοπος προσπάθησε να δουλέψει ως σερβιτόρα, αλλά δεν τα κατάφερε. Και μπορεί «συνάδελφοί» της κατάσκοποι που αυτομόλησαν στη Νότια Κορέα να ζουν «ζωή και κότα», γράφοντας βιβλία και εμφανίζοντάς τα στην τηλεόραση, αλλά η Won ζει μόλις με 800 δολάρια που παίρνει από κοινωνικά επιδόματα.

Τι υποστηρίζει για το αμαρτωλό της παρελθόν η «Μάτα Χάρι»;

Η 40χρονη πρώην κατάσκοπος, λέει ότι παράκουσε τις εντολές της Πιονγιάνγκ να δηλητηριάσει δυο υψηλόβαθμους στρατιωτικούς των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας. Και αποκάλυψε ότι ερωτεύτηκε τρελά έναν χαμηλόβαθμο στρατιωτικό. Ο οποίος επίσης φυλακίστηκε, κατηγορούμενος πως της έδωσε λίστα με τα ονόματα Βορειοκορεατών που αυτομόλησαν, παρόλο που γνώριζε ότι εκείνη ήταν κατάσκοπος.

Όσο για το σέξ; Λέει πως το χρησιμοποίησε ΜΙΑ ΜΟΝΟ φορά ώστε να αποσπάσει μυστικά, και ότι οι κατήγοροι στη Νότια Κορέα την μέθυσαν για να της αποσπάσουν την ομολογία και «κατασκεύασαν» την ιστορία με τους πολλούς άνδρες και τις ερωτικές συνευρέσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα