Ο Ερντογάν χτύπησε εξοργισμένους πολίτες!

Από το κακό στο χειρότερο πάει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί εύκολα τις κρίσεις που ξεσπούν στη χώρα του με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Έτσι μετά τις εξοργιστικές δηλώσεις του ότι… «Αυτά συμβαίνουν» για το τραγικό ατύχημα στο ανθρακωρυχείο της Σόμα, τώρα video τον κατέγραψε να επιτίθεται σε εξαγριωμένο πολίτη που τον πλησίασε για να διαμαρτυρηθεί.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν», ο Τούρκος πρωθυπουργός φαίνεται να σηκώνει τα χέρια του και να χτυπά με γροθιές τον πολίτη που διαμαρτυρόταν για την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο.

Το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά αφότου οι άνδρες της ασφάλειάς του τον φυγάδευσαν σε ένα σούπερ μάρκετ για να γλιτώσει τον λιντσάρισμα. Και εκεί όμως το εξαγριωμένο πλήθος τον ακολούθησε και όταν ο Ερντογάν είδε τον πολίτη να τον πλησιάζει του επιτέθηκε με αυτόν τον τρόπο.

Κάτι ανάλογο άλλωστε έκανε και ο σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού Γιουσούφ Γιερκέλ, ο οποίος έξαλλος με τους διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ, που τόλμησαν να κλοτσήσουν το αυτοκίνητο του Ερντογάν, βγήκε έξω και άρχισε να χτυπά με κλοτσιές και μπουνιές έναν από τους διαδηλωτές.

Κολλητός του Ερντογάν ο ιδιοκτήτης του ορυχείο, τον οποίο οι εργάτες αποκαλούν «δολοφόνο»

Κι ενώ το δράμα στη Σόμα δεν έχει τελειωμό, πληθαίνουν οι πληροφορίες για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στο ανθρακωρυχείο και τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν.

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας της Τουρκίας βρίσκεται πλέον ο ιδιοκτήτης του ορυχείου, Αλπ Γκιουρκάν, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι στενός φίλος του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Γκιουρκάν κατηγορείται από τα συνδικάτα και από τις οικογένειες των ανθρακωρύχων ότι θυσίασε 284 τουλάχιστον ζωές στον βωμό της μείωσης του κόστους λειτουργίας του ορυχείου.

Ο κολλητός του Ερντογάν αγόρασε το ορυχείο πριν από πέντε χρόνια και περηφανευόταν ότι είχε μειώσει το κόστος λειτουργίας κατά 90%.

Ο Γκιουρκάν, μετά από την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο έχει εξαφανιστεί, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, η σύζυγός του εργαζόταν στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν.

Συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις και την Πέμπτη σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα


Δεν έχει τέλος η οργή των Τούρκων πολιτών μετά από την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο της Σόμα. Και την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, ενώ περίπου 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην Σμύρνη, ζητώντας από την κυβέρνηση Ερντογάν να παραιτηθεί.

Τέσσερα εργατικά συνδικάτα κήρυξαν απεργία σε όλη την Τουρκία, σε ένδειξη πένθους για τους νεκρούς ανθρακωρύχους.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις πάντως, ο Ταγίπ Ερντογάν επιμένει ότι η κυβέρνησή του δεν φέρει καμία ευθύνη για την τραγωδία στη Σόμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα