Ουκρανία: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία Ρίμπακ

Ο Βολόντιμιρ Ρίμπακ, δημοτικός σύμβουλος στο Σλαβιάνσκ, απήχθη και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου
- Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας έδωσαν στη δημοσιότητα τηλεφωνική επικοινωνία, προϊόν υποκλοπής
- Το τηλεφώνημα είναι ανάμεσα σε ηγέτη των φιλορώσων αυτονομιστών και άνδρα που φέρεται να είναι πράκτορας της Ρωσίας
- Ο τελευταίος ζητά από τον αυτοανακηρυχθέντα δήμαρχο του Σλαβιάνσκ να ξεφορτωθεί το πτώμα του Ρίμπακ

Λίγες ώρες μετά το video που δείχνει τις τελευταίες στιγμές της ζωής του Βολόντιμιρ Ρίμπακ, δημοτικού συμβούλου της πόλης Σλαβιάνσκ και μέλους του κόμματος Μπατκίβτσινα του μεταβατικού προέδρου της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του έρχονται στο φως.



Ο Ρίμπακ απήχθη από το Σλαβιάνσκ την περασμένη εβδομάδα, όταν προσπάθησε να κατεβάσει τη σημεία από το δημαρχείο της πόλης και να υψώσει ξανά τη σημαία της Ουκρανία. Το video έδειχνε το πλήθος, ανάμεσά τους κι ένας μασκοφόρος, να τον "λιντσάρει". Αργότερα, άγνωστοι τον έβαλαν με τη βια σε ένα αυτοκίνητο, τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου και στη συνέχεια, μαζί με έναν άλλο άνδρα, τον πέταξαν σε ένα ποτάμι. Ο θάνατός του έδωσε "πάτημα" στο Κίεβο για νέα "αντιτρομοκρατική επιχείρηση" στην ανατολική Ουκρανία.

Τώρα, στο πλαίσιο του επικοινωνιακού "πολέμου", το Κίεβο έδωσε στη δημοσιότητα υποκλαπείσες συνομιλίες, που όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν πως πίσω από την απαγωγή και τη δολοφονία του Ρίμπακ βρίσκεται η Μόσχα και Ρώσοι πράκτορες!



Σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών (SBU), στην τηλεφωνική επικοινωνία ακούγεται ένας ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών, ο Βιάτσεσλαβ Πονομαριόφ, αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος του Σλαβιάνσκ, να συμφωνεί να πεταχθεί η σορός του Ρίμπακ.


Ο Πονομαριόφ δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, έχει όμως διαψεύσει ότι λαμβάνει εντολές από τη Ρωσία.
Η φωνή που ακούγεται στην καταγεγραμμένη συνομιλία μοιάζει με τη δική του, όμως δεν υπάρχει κανένα σχόλιο που να τον συνδέει άμεσα με τον δολοφονημένο πολιτικό, Βολόντιμιρ Ρίμπακ.

Σε μια άλλη τηλεφωνική συνομιλία την οποία έδωσε επίσης στη δημοσιότητα η SBU ακούγεται ένας άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με την υπηρεσία είναι ένας άλλος Ρώσος πράκτορας, να χρησιμοποιεί τη χαρακτηριστική αργκό της Μόσχας για να διατάσσει έναν πράκτορα στην πόλη Χορλίβκα να συλλάβει «τον Ρίμπακ», αφού ο πολιτικός «προκάλεσε μπελάδες» στο δημαρχείο της πόλης.

 

πηγη www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα