Ένοπλοι κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα στην Ουκρανία

Ένοπλοι κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα καθώς και ένα κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες πυροβόλησαν και χρησιμοποίησαν κροτίδες κρότου λάμψης προκειμένου να εισβάλουν στα κτίρια στην επαρχία Σλοβιάνσκ, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Ο υπηρεσιακός υπουργός της Ουκρανίας έκανε λόγο για «τρομοκράτες» και τόνισε ότι οι ειδικές δυνάμεις θα αντιδράσουν. Εδώ και μία εβδομάδα φιλορώσοι διαδηλωτές έχουν καταλάβει κρατικά κτίρια σε διάφορες περιοχές στα ανατολικά της χώρας. Οι ουκρανικές αρχές κατηγορούν τη Μόσχα ότι βρίσκεται πίσω από αυτές τις κινητοποιήσεις.

Στο Ντόνετσκ αυτονομιστές που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις οργανισμών ζητούν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, προκειμένου η επαρχία να περάσει στα χέρια της Ρωσίας, ακολουθώντας τα χνάρια της Κριμαίας. Μάλιστα, ανταποκριτής του BBC ανέφερε σήμερα ότι ένοπλοι επιτέθηκαν κατά αστυνομικού τμήματος.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει «τις προκλητικές πράξεις» στην ανατολική Ουκρανία. Ο Αντρίι Ντεστσίτσια δήλωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Δεν πληρώνει για το φυσικό αέριο το Κίεβο

Στο μεταξύ, η εταιρεία φυσικού αερίου της Ουκρανίας Naftogaz ανέστειλε την αποπληρωμή των οφειλών της για το ρωσικό φυσικό αέριο μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την τιμή πώλησής του. Η Ρωσία έχει αυξήσει την τιμή διάθεσης φυσικού αερίου στην Ουκρανία και υποστηρίζει ότι το Κίεβο οφείλει στη Μόσχα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια κατηγορώντας το παράλληλα ότι δεν αποπλήρωσε εγκαίρως το χρέος του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα