Τουρκία: Στο αίμα βάφτηκαν οι δημοτικές εκλογές

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στην γειτονική Τουρκία.  Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σήμερα στους οκτώ.

Οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε ομάδες που υποστηρίζουν αντίπαλους υποψηφίους στις δημοτικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται στην χώρα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας,  τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχη με πυροβόλα όπλα ανάμεσα σε δύο οικογένειες στο χωριό Γιουβατσίκ στην ανατολική επαρχία Σανλιούρφα, που συνορεύει με τη Συρία.

Στην επαρχία Χατάι, η οποία συνορεύει επίσης με τη  Συρία,  δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχη με πυροβόλα όπλα που ξέσπασε ανάμεσα σε συγγενείς δύο υποψηφίων στο χωριό Γκομπασί, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Υπάρχουν επίσης δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, ενώ φεμινίστριες της οργάνωσης Femen αναστάτωσαν για λίγο την ψηφοφορία σε μια συντηρητική περιοχή της Κωνσταντινούπολης όπου είχε ψηφίσει ο Ερντογάν.

Παρόμοιες συγκρούσεις είχαν σημειωθεί εκεί και σε προηγούμενες τοπικές εκλογές.

Οι δημοτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Τουρκία, έχουν κρίσιμη σημασία για το μέλλον της κυβέρνησης του Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποκρούσει κατηγορίες σε βάρος του για διαφθορά.
Οι υποψήφιοι στις εκλογές γι' αυτά τα τοπικά αξιώματα δεν είναι κομματικοί υποψήφιοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα