Η Ρωσία βύθισε ουκρανικό πλοίο στην Κριμαία

Ένα παροπλισμένο πλοίο βύθισε το ρωσικό ναυτικό στην λίμνη Ντόνουζλαβ με στόχο να αποτρέψει τα ουκρανικά πλοία από το να βγουν στην Μαύρη Θάλασσα.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες κάτοικοι της Σεβαστόπολης και της Συμφερόπολης βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την απόφαση της τοπικής διοίκησης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 16 Μαρτίου, ώστε να αποφασιστεί η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ καταδίκασαν την απόφαση για το δημοψήφισμα, χαρακτηρίζοντάς την «παράνομη», ενώ προειδοποίησαν και για σοβαρές κυρώσεις, αν η Ρωσία δεν συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις και δεν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο τόνισε ότι το δημοψήφισμα της ένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και το ουκρανικό σύνταγμα.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της Ουκρανίας, στέλνοντας έτσι το δικό της μήνυμα προς τη Ρωσία, που με τη μέχρι στιγμής στάση της δείχνει ότι δεν θα αφήσει τόσο εύκολα τον έλεγχο της Κριμαίας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα