Ουκρανία: Νέα μεταβατική κυβέρνηση

Ενώπιον του συγκεντρωμένου πλήθους στην  πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης η νέα μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας. Απομένει η έγκρισή της από το κοινοβούλιο την Τρίτη.

Οι ηγέτες της εξέγερσης ανακοίνωσαν ότι πρωθυπουργός τοποθετείται ο Αρσένι Γιάτσενιουκ, στέλεχος του Κόμματος της Πατρίδας της Γιούλια Τιμοσένκο, και πρώην υπουργός Οικονομικών στις κυβερνήσεις της. Στο υπουργείο Οικονομικών τοποθετείται ο Ολεξάντρ Σλαπάκ, πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας που θα κληθεί να κάνει τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για διεθνή δανειακή βοήθεια.


Ο διπλωμάτης καριέρας Αντρέι Ντέστσιτσια γίνεται υπουργός Εξωτερικών, ενώ στο πόστο του προέδρου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας αναλαμβανει ο Αντρέι Παρούμπι, επικεφαλής των ομάδων αυτοάμυνας των διαδηλωτών.

Σε μια συμβολική κίνηση, ο Ντμίτρο Μπουλάτοφ, ο διαδηλωτής που είχε εξαφανιστεί, βασανιστεί και σταυρωθεί επί 10 ημέρες, ορίζεται ως υπουργός Νεότητας και Αθλητισμού.

Ο Ολεξάντερ Τουρτσινόφ, ο οποίος εκτελεί χρέη υπηρεσιακού προέδρου, δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει δύσκολες αποφάσεις  που δεν θα είναι ευχάριστες στο κόσμο προκειμένου να αποτραπεί μια χρεοκοπία.

Είναι αναγκαίο έτσι ώστε να μπορέσει ο λαός να έχει και πάλι  φυσιολογική ζωή, δήλωσε ο ίδιος.

4844F8429794F505C0B18EB2FDD481E6.jpg

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα