Σουμάχερ: Φλέρταρε πάντα με τον κίνδυνο και το πλήρωσε

Για περισσότερα από δεκαέξι χρόνια ο Michael Schumacher φλέρταρε με τον κίνδυνο, οδηγώντας το μονοθέσιο του στις πίστες της F1 με το γκάζι πατημένο τέρμα.

Μια από τις μεγάλες του αγάπες όμως ήταν και το σκι και κάθε φορά που βρισκόταν στο σαλέ που διατηρεί στις Γαλλικές Άλπεις δεν έχανε την ευκαιρία να φορέσει τα πέδιλα του και να μπει στην πίστα.

Μόνο που αυτή τη φορά ο «Σούμι» υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του. Μαθημένος να πορεύεται στα άκρα, αγνόησε τις προειδοποιήσεις και έκανε σκι εκτός πίστας σε απαγορευμένη περιοχή του βουνού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Λάτρης της αδρεναλίνης ο Γερμανός πιλότος αγαπούσε τα extreme sports. Δεν δίστασε μάλιστα να μονομαχήσει στην πίστα ακόμα και με ένα μαχητικό αεροσκάφος και να βγει νικητής και σώος από το μονοθέσιο του.

Ακόμα και στις διακοπές του όμως στην Ελλάδα και την αγαπημένη του Μύκονο, εκεί που άλλοι χαλαρώνουν στις ξαπλώστρες απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα ο Michael δάμαζε τα κύματα καβαλώντας το τζετ σκι του.

Το 1999 είχε τον πιο σοβαρό τραυματισμό του όταν υπέστη διπλό κάταγμα στο πόδι, μετά από τρακάρισμα στο προστατευτικό τοιχίο της πίστας του Σίλβερστοουν, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έκανε κομμάτια το μονοθέσιο του χωρίς να πάθει τίποτα.

Αυτή τη φορά όμως η μοίρα του έπαιξε περίεργο παιχνίδι. Ευχή όλων να τερματίσει νικητής και στην πιο δύσκολη μάχη της ζωής του, προσπερνώντας λίγο πριν την καρό σημαία τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα