Το πρώτο τρανσέξουαλ παιδί είναι μόλις ... 6 ετών!

Την Λουάνα και είναι το πρώτο τρανσέξουαλ παιδί σε ηλικία 6 ετών! Η Λούλου, όπως την αποκαλεί η μητέρα της, γεννήθηκε αγόρι, όμως από την αρχή της ζωής της ένιωθε κορίτσι.

«Δεν ήταν δική μου επιθυμία να γίνει η Λούλου κορίτσι. Δική της είναι. Δική της είναι και η ζωή. Εγώ απλώς την άκουσα και τη συνόδευσα στον δρόμο όπου με οδήγησε», λέει η 30χρονη μητέρα της, Γκαμπριέλα.

Η ιστορία της Λούλου ξεκινάει πριν από έξι χρόνια, όταν η μητέρα της έφερε στον κόσμο δύο αγοράκια, διζυγωματικά δίδυμα για την ακρίβεια.

Όπως υποστηρίζει η μητέρα της από πολύ νωρίς κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί της, το οποίο τότε αποκαλούσε Μανουέλ, καθώς «είχε κρίσεις κλάματος που έμοιαζαν ατελείωτες, το σώμα του ήταν γεμάτο εκζέματα και τα μαλλιά του έπεφταν».

Οι ψυχολόγοι στους οποίους απευθύνθηκε η μητέρα δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.

«Στην ηλικία των 20 μηνών, όταν άρχισε να προφέρει τις πρώτες του λέξεις, μου είπε χτυπώντας το χέρι του στο στήθος: "Εγώ κορίτσι"»!

Η μητέρα της «τρελάθηκε». Δεν ήξερε τι να κάνει, ενώ το παιδί της συνέχιζε να φέρεται αλλόκοτα, αφού φορούσε πετσέτες στα μαλλιά για να νιώθει ότι είναι μακριά.

Σε ηλικία 4 ετών δήλωσε στους γονείς του «Είμαι κορίτσι. Με λένε Λουάνα και δεν θα απαντάω πια στο άλλο μου όνομα».

Οι γονείς συνέχισαν να προσπαθούν να τον μεταπείσουν βάφοντας το δωμάτιο του μπλε και με διάφορες άλλες τεχνικές, αλλά το παιδί γινόταν χειρότερα. Άρχισε να βλάπτει τον εαυτό του, να κάνει γρατζουνιές, να δαγκώνεται και άλλα τέτοια.

Τελικά, η μητέρα της έκλεισε ραντεβού με τους υπεύθυνους ενός προγράμματος ειδικού για τρανς άτομα, στο δημόσιο νοσοκομείο Durand του Μπουένος Αϊρες. Η γυναίκα πείστηκε ότι παιδί της έπρεπε να ζήσει σαν κορίτσι.

Το ίδιο πείστηκαν και οι συμμαθητές της, οι οποίοι δύο χρόνια αργότερα, που επέστρεψε και τους εξήγησε της απάντησαν «ΟΚ, πάμε να παίξουμε;».

Χάρη της μικρή ψηφίστηκε στην Αργεντινή ένας πολύ προοδευτικός νόμος Περί Ταυτότητας Φύλου. Η Λουάνα είναι το πρώτο παιδί τρανσέξουαλ, αλλά δεν είναι το μόνο, αφού πέντε ακόμη παιδιά στην Αργεντινή βαδίζουν στα βήματά της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα