Σκότωσαν 22χρονο αθλητή γατί βαριόντουσαν

Ο 22χρονος Αυστραλός παίκτης του μπέιζμπολ, Κρίστοφερ Λέιν, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, ενώ έκανε τζόκινγκ στους δρόμους της μικρής πόλης Ντούνκαν, όπου βρισκόταν στο πλαίσιο μιας αθλητικής υποτροφίας.

Για τη δολοφονία του άτυχου αθλητή κατηγορούνται δύο έφηβοι. Οι δυο νεαροί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 22χρονο γιατί "«Είχαν βαρεθεί και απλά ήθελαν να σκοτώσουν κάποιον», είπε στο ABCNews.com ο Ντάνι Φόρντ αρχηγός της αστυνομίας στο Ντούνκαν. «Τον πυροβόλησαν στην πλάτη και έφυγαν».


Ο 15χρονος Τζέιμς Έντουαρντ και ο 16χρονος Τσάσνει Λούνα, είναι οι δυο έφηβοι που κατηγορούνται για το φόνο του αθλητή, ενώ ο 17χρονος Μάικλ Ντουέιν Τζόουνς, κατηγορείται για συνέργεια, καθώς ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο από όπυ οι νεαροί πυροβόλησαν τον αθλητή.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εισαγγελέα Τζέισον Χικς, οι δύο έφηβοι που κατηγορούνται για τη δολοφονία, απειλούνται με ισόβια κάθειρξη. Στην Οκλαχόμα όμως, ισχύει η θανατική ποινή και μπορεί να ζητηθεί ακόμη και για ανηλίκους. Ο πατέρας του θύματος δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Μελβούρνη ότι «τίποτα καλό δεν θα βγει από αυτό, γιατί δεν έχει κανένα νόημα. Ήταν απλά ένα παιδί στην αρχή της ζωής του. Προσπαθούμε να καταλάβουμε, είναι μια τρέλα».

Το θύμα

Ο Κρίστοφερ Λέιν έπαιζε μπέιζμπολ στο πανεπιστήμιο Αντα της Οκλαχόμα. Τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν την ώρα που έκανε τζόκινγκ στις 16 Αυγούστου. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δολοφόνοι του απλά... βαριούνταν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

 

Οι κατηγορούμενοι

Ο Τσάνσεϊ Λούνα, ένας από τους νεαρούς που κατηγορούνται για τη δολοφονία του άτυχου φοιτητή - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Ο δεύτερος φερόμενος ως δράστης, Τζέιμς Έντουαρντ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα