Έρβιν Σρέντιγκερ, ο νομπελίστας φυσικός στη Google

Έρβιν Σρέντιγκερ, ο νομπελίστας φυσικός στη Google! Σήμερα το doodle της Google γεμάτο σύμβολα φυσικής και μία γάτα σε ένα κουτί, είναι αφιερωμένο στιν διάσημο φυσικό Έρβιν Σρέντινγκερ.

Ο Έρβιν Σρέντινγκερ γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1887 στη Βιέννη, μοναδικό παιδί του Ρούντολφ Σρέντινγκερ και της Έμιλι Μπάουερ, θυγατέρας του Αλεξάντερ Μπάουερ, καθηγητή του της Χημείας στο Πολυτεχνείο της Βιέννης.. Ασχολήθηκε με τη Στατιστική Φυσική, τη Θερμοδυναμική, την Ηλεκτροδυναμική, την Κοσμολογία, τη Βιολογία, τη Φιλοσοφία, αλλά κυρίως με την Κβαντική φυσική, ανακαλύπτοντας την περίφημη κυματική εξίσωση που φέρει το όνομά του. Τιμήθηκε μαζί με τον Πολ Ντιράκ (Paul Dirac, 1902-1984) με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής για τις εργασίες του πάνω στην ατομική θεωρία.

Το σημαντικότερο επίτευγμα του Έρβιν Σρέντιγκερ ήταν η ανακάλυψη της περίφημης κυματικής εξίσωση, γνωστή ως κυματική Εξίσωση του Σρέντινγκερ και αυτή η ανακάλυψη έγινε επειδή οι κβαντικές συνθήκες του .  Ο Σρέντινγκερ πίστευε ότι η λύση σχετιζόταν με το πρόβλημα των χαρακτηριστικών ριζών (eigenvalue problem). Γι' αυτή του την εργασία ο Σρέντινγκερ τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ το 1933, από κοινού με τον Πολ Ντιράκ (Paul Dirac).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα