Στα χέρια του στρατού η Αίγυπτος μετά το Όχι του Μόρσι

Στα χέρια του στρατού βρίσκεται η Αίγυπτος μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου προς τον αμετακίνητο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο Μόρσι αρνείται να μοιραστεί την εξουσία καθώς πιστεύει ότι είναι καλύτερα να πεθάνει «Όρθιος σαν ένα δένδρο, υπερασπιζόμενος την εκλογική νομιμότητά του» ενώ με διάγγελμά του ο Μοχάμεντ Μόρσι απέρριψε το τελεσίγραφο του στρατού να μοιραστεί την εξουσία με τους αντιπάλους του και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι διεμήνυσαν πως θεωρούν την «ελευθερία πιο πολύτιμη από τη ζωή».

Το γενικό επιτελείο των ένοπλων δυνάμεων συναντάται με έναν αριθμό θρησκευτικών, εθνικών, πολιτικών και νεολαιίστικων προσωπικοτήτων. Θα εκδοθεί μια ανακοίνωση από το γενικό επιτελείο, μόλις ολοκληρωθεί» η συνάντηση αυτή, σύμφωνα με το στρατό. Με το τελεσίγραφο προς τον πρόεδρο Μόρσι, οι στρατηγοί της Αιγύπτου πήραν με το μέρος τους τους διαδηλωτές.

Ήδη νωρίτερα ο αιγυπτιακός στρατός κατέλαβε το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης. Στρατιώτες με θωρακισμένα οχήματα ανέλαβαν τον έλεγχο του κτιρίου στο κέντρο του Καΐρου και το προσωπικό που δεν εργάζεται σε ζωντανές εκπομπές έχει εγκαταλείψει την κρατική τηλεόραση.

Τα βλέμματα διεθνώς έχουν στραφεί στο Κάιρο, καθώς Ένοπλες Δυνάμεις και Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν διαμηνύσει αμφότεροι ότι είναι έτοιμοι να δώσουν μάχη μέχρι τέλους. Πλήθη διαδηλωτών έχουν κατακλύσει την πλατεία Ταχρίρ αναμένοντας τις ανακοινώσεις του στρατού.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα