Ομπάμα: Εξακολουθώ να θέλω να κλείσει το Γκουαντανάμο

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στο Daily Show του Τζον Στιούαρτ, επανέλαβε για μια ακόμα φορά την πρόθεσή του να κλείσει τη φυλακή στη ναυτική βάση του Γκουαντάναμο στην Κούβα.

«Εξακολουθώ να θέλω να κλείσει το Γκουαντάναμο», εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος, τόσο στον Τζον Στιούαρτ, όσο και στους τηλεθεατές.

«Ένα από τα πράγματα που έχουμε να κάνουμε είναι να τεθεί ένα νομικό πλαίσιο και για να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθεια του Κογκρέσου», συμπλήρωσε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε δεσμευτεί κατά την προεκλογική περίοδο του 2008 ότι θα έβαζε λουκέτο στις φυλακές του Γκουαντάναμο μέσα σε ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του. Οι προσπάθειές του όμως απέβησαν μάταιες καθώς προέκυψαν έντονες αντιδράσεις από το Κονγκρέσο, αλλά και νομικά ζητήματα.

Την Πέμπτη το βράδυ, οι δύο άντρες συζήτησαν και για τα πρόσφατα ντιμπέιτ, την επιλογή των ψηφοφόρων ανάμεσα σε αυτόν και τον συνυποψήφιό του για το Λευκό Οίκο, Μιτ Ρόμνεϊ, για το πολιτικό αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον και για την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, της Λιβύη.

Ο Ομπάμα έχει εμφανιστεί συνολικά έξι φορές στο συγκεκριμένο show.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα