Το τσουνάμι του 2004 έγινε ταινία

Μνήμες τρόμου από το τσουνάμι του 2004 στον Ειρηνικό ωκεανό, που συγκλόνισε όλο τον κόσμο, ξυπνάει η νέα ταινία «The Impossible» με πρωταγωνιστές τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ και τη Ναόμι Γουότς.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ο παράδεισος στον οποίο περνούσε τις διακοπές της μια οικογένεια Δυτικών μετατρέπεται σε κόλαση.

Ο Μακ Γκρέγκορ υποδύεται τον Χένρι, έναν πατέρα που ψάχνει τη γυναίκα και τον γιο του μετά το χτύπημα της χειρότερης φυσικής καταστροφής των σαράντα τελευταίων ετών.

Η ταινία, που βασίζεται στην πραγματική ιστορία μιας οικογένειας, φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα, ο οποίος φαίνεται να πετυχαίνει και με το παραπάνω τις συναισθηματικές εναλλαγές των ανθρώπων που είχαν την ατυχία να βρίσκονται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Η τραγικότητα των γεγονότων τονίζεται από τα καταθλιπτικά φωνητικά του Ντέιμιαν Ράις, τα οποία κυριαρχούν στο τραγούδι «One» των U2.

Η ιστορία αρχίζει με την οικογένεια να απολαμβάνει όμορφες στιγμές σε ένα πολυτελές θέρετρο της Ταϊλάνδης. Το ζευγάρι και τα τρία του παιδιά παίζουν ανέμελα στην πισίνα και χαλαρώνουν στον ήλιο.

Το τεράστιο κύμα όμως του τσουνάμι βάζει τέλος στην ειδυλλιακή εικόνα και η οικογένεια χωρίζεται στα δύο, με αποτέλεσμα οι μεν να μην ξέρουν αν είναι ζωντανοί οι δε. Οταν τα νερά υποχωρούν, κάθε γονιός καλείται να αντιμετωπίσει διαφορετικές δυσκολίες στη μάχη για την επιβίωση.

Η Μαρία (Ναόμι Γουότς) καταλήγει στη ζούγκλα όπου κάποιοι ντόπιοι τη βοηθούν να φτιάξει ένα αυτοσχέδιο ιατρικό κέντρο. Εκεί, ο γιος της, Λούκας, βοηθάει οικογένειες να βρουν τα χαμένα μέλη τους, ενώ ο ίδιος ζει με την αγωνία ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ποτέ εφικτό για τη δική του οικογένεια.

Η ταινία είναι εξαιρετικά ρεαλιστική, σε βαθμό που οι σκηνές καταστροφής έχουν ειδική σήμανση ώστε να τις δουν τα παιδιά μόνο με γονική συναίνεση. Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα