Συρία: Σοκάρουν οι εικόνες από τη σφαγή παιδιών

Σοκάρουν οι εικόνες από την σφαγή στη Χούλα της Συρίας, κατά την οποία σκοτωθήκαν 108 άνθρωποι και 300 τραυματίστηκαν, ανάμεσα τους πολλά γυναικόπαιδα.

Οι συριακές αρχές του Μπασάρ αλ Άσαντ διαψεύδουν πως στην περιοχή έγινε κάποια επίθεση. Την ίδια ώρα, οι παρατηρητές του ΟΗΕ στη Συρία επιβεβαίωσαν ότι οβίδες πυροβολικού και αρμάτων μάχης χρησιμοποιήθηκαν εναντίον κατοικημένης περιοχής της πόλης Χούλα, αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι παρατηρητές του ΟΗΕ είδαν σημάδια από τραύματα όπλων σε κάποιες από τις σορούς, γεγονός που ενδέχεται να συνηγορεί με τις εξ επαφής δολοφονίες για τις οποίες έκανε λόγο νωρίτερα ο αναπληρωτής ρώσος απεσταλμένος στον ΟΗΕ Ιγκόρ Πάνκιν.

Οι εικόνες δεκάδων μικρών παιδιών που σφαγιαστήκαν μέσα στα σπίτια τους προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή μέσα στο σαββατοκύριακο.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε "με τους εντονότερους δυνατούς όρους" τη Συριακή κυβέρνηση για την διάπραξη της επίθεσης με τη χρήση βαρέων όπλων στη Χούλα.

Τα 15 κράτη-μέλη του Συμβουλίου, ανάμεσά τους και η Ρωσία και η Κίνα, χώρες που θεωρούνται σύμμαχοι της Συρίας, «καταδίκασαν επίσης τις δολοφονίες αμάχων με πυρά από μικρή απόσταση και από άγρια σωματική κακομεταχείριση», ανέφερε η ανακοίνωση, η οποία αναγνώστηκε έπειτα από την τρίωρη έκτακτη συνεδρίαση του σώματος από τον αναπληρωτή πρεσβευτή του Αζερμπαϊτζάν στα Ηνωμένα Έθνη, Ταφίγκ Μουσάγεφ.

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε νωρίτερα τη φρίκη του για τις βίαιες επιθέσεις εναντίον γυναικών και παιδιών στη Χούλα της Συρίας, επισημαίνοντας ότι αυτές οι πράξεις είναι μία ακόμη απόδειξη μιας απάνθρωπης και παράνομης συριακής κυβέρνησης.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι σκληρές

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα