Πέθανε ο πατέρας των "χούλα χουπ" και "φρίσμπι"

Ο Ρίτσαρντ Κέρ, ο πατέρας του «χούλα χούπ» και του «φρίσμπι» στις ΗΠΑ στη δεκαετία του 50, πέθανε σε ηλικία 82 ετών στην Αρκέιντια της Καλιφόρνιας

Ο Ρίτσαρντ Κέρ, ο πατέρας του «χούλα χούπ» και του «φρίσμπι» στις ΗΠΑ στη δεκαετία του 50, πέθανε σε ηλικία 82 ετών στην κατοικία του στην Αρκέιντια της Καλιφόρνιας, γράφει σήμερα η εφημερίδα Λος Αντζελες Ταιμς.

Το 1958 ο Ρίτσαρντ Κέρ, που ήταν παθιασμένος με τα παιχνίδια, με την εταιρεία «Wham-O», στην Πασαντίνα της Καλιφόρνιας, κυκλοφόρησε το «Χούλα Χούπ» που ήταν εμπνευσμένο από ένα «τσέρκι» από εύκαμπτο μπαμπού που χρησιμοποιείτο στην Αυστραλία για την πραγματοποίηση ασκήσεων.

Η επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη. Σαράντα εκατομμύρια «Χουλα Χουπ» πωλήθηκαν την πρώτη χρονιά, ενώ οι μεγάλες πωλήσεις συνεχίστηκαν και στη δεκαετία του 1960. Εκατό εκατομμύρια πλαστικά «τσέρκια» έκαναν τις μέσες των νεαρών Αμερικανίδων να στριφογυρίζουν, ένας αριθμός που δεν είχε ποτέ επιτευχθεί για ένα «γκάτζετ» αυτού του τύπου.

Στα τέλη της δεκαετίας του 50 την ίδια επιτυχία σημείωσε και το «φρίσμπι» στις ΗΠΑ. Ήταν το αγαπημένο των φοιτητών στα αμερικανικά πανεπιστήμια για άσκηση και διασκέδαση. Περίπου 100 εκατομμύρια πλαστικοί δίσκοι «φρίσμπι» είχαν πουληθεί έως τα τέλη της δεκαετίας του 80, ενώ είχαν δημιουργηθεί και πανεπιστημιακά τουρνουά για αγώνες με «φρίσμπι».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα