Σταμάτησα όταν το μαχαίρι σφήνωσε στο κορμί της, και έφυγα. Απολογείται ο 50χρονος

Σταμάτησα όταν το μαχαίρι σφήνωσε στο κορμί της, και έφυγα. Απολογείται ο 50χρονος

Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκε λίγο πριν τις 11:00 ο 50χρονος που σκότωσε την πρώην σύζυγό του στη μέση του δρόμου στο Μενίδι. Ο άνδρας θα κληθεί να απαντήσει στο βαρύτατο κατηγορητήριο που του αποδίδει για τη δολοφονία με πολλαπλές μαχαιριές της 40χρονης, την οποία διέπραξε «σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Ο δράστης της γυναικοκτονίας, φέρεται να έχει παραδεχθεί στους αστυνομικούς πως έστησε καρτέρι σε σημείο, κοντά στο σπίτι του θύματος, και σκότωσε την 40χρονη γυναίκα με πάνω από δέκα μαχαιριές. 
Η κατηγορία η οποία του αποδίδεται είναι ότι σχεδίασε και εκτέλεσε το έγκλημα χωρίς ούτε λεπτό να υπαναχωρήσει από το σχέδιο του, που ήταν να εξοντώσει τη γυναίκα γιατί «του έτρωγε τα λεφτά με άλλον άντρα».

Ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, ο κατηγορούμενος σήμερα φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να πείσει πως το έγκλημα δεν προσχεδιάστηκε και ότι έγινε υπό καθεστώς ψυχικής φόρτισης.

Οι συνολικά τρεις καταγγελίες που είχε κάνει η 40χρονη στην Αστυνομία για κακοποιητική συμπεριφορά του συζύγου της ήταν απλώς η «κορυφή του παγόβουνου» για το μαρτύριο που υπέμενε επί 11 χρόνια. Μετά τη νέα γυναικοκτονία στο Μενίδι, οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει πλήθος μαρτυριών από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον της 40χρονης, που αποκαλύπτουν τον Γολγοθά που βίωνε η άτυχη γυναίκα. Η τραγική κατάληξη ήταν ο 50χρονος να αφαιρέσει τη ζωή της μητέρας των παιδιών του με 17 μαχαιριές στη μέση του δρόμου, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, μια ημέρα πριν από τη δίκη του για τον ξυλοδαρμό της.


«Την περίμενα, ήξερα πως θα πάει για δουλειά. Μόλις την είδα, έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να τη χτυπάω. Το μαχαίρι σφήνωσε στο κορμί της και μόνο τότε σταμάτησα και έφυγα από το σημείο. Της το είχα πει πως θα τη σκοτώσω, δεν με άκουσε», είπε κυνικά στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ο 50χρονος, ο οποίος, μέχρι να μεταφερθεί στον ανακριτή, δεν έδειξε ούτε για ένα δευτερόλεπτο μεταμέλεια. «Είχε φίλο και δεν άντεχα να τον βλέπω να οδηγεί το αυτοκίνητό μου. Έκανα δύο δουλειές και μου έτρωγε τα λεφτά», προσέθεσε ως «δικαιολογία» για την αποτρόπαια πράξη του.
 
Το χρονικό του μαρτυρίου
Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταθέσει στην Αστυνομία άτομα του στενού περιβάλλοντος του θύματος, τουλάχιστον από το 2013 η 40χρονηζούσε την κόλαση στα χέρια του συζύγου της. Άντεχε το ξύλο, τον εξευτελισμό, τις κακοποιητικές συμπεριφορές, μέχρι που το ποτήρι ξεχείλισε. Στην ηλικία των 29 ετών, απευθύνθηκε για πρώτη φορά στο αστυνομικό τμήμα Αχαρνών, καταγγέλλοντας τον ξυλοδαρμό της. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν από την εικόνα της γυναίκας τι είχε τραβήξει και αμέσως πλήρωμα περιπολικού αναζήτησε και συνέλαβε τον 50χρονο. Τότε του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Δήλωνε μετανιωμένος και εκείνη τον πίστεψε. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές, για το καλό των παιδιών της αποφάσισε να του δώσει μια ευκαιρία. Όμως ο 50χρονος άρχισε πάλι να πίνει, να χτυπάει και να βασανίζει τη Δανάη, ακόμα και μπροστά στα παιδιά.

Το ποτήρι ξεχείλισε για δεύτερη φορά στις 18 Σεπτεμβρίου του 2022, όταν η Δανάη, ξημερώματα, πήγε στο ίδιο αστυνομικό τμήμα πάλι εμφανώς κακοποιημένη. Οι αστυνομικοί και σε αυτή την περίπτωση ενήργησαν άμεσα. Συνέλαβαν τον αμετανόητο δράστη και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία με τις κατηγορίες της σωματικής βλάβης, της απειλής και της εξύβρισης. Την επομένη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη, ενώ παράλληλα του απαγόρευσε να πλησιάζει την παθούσα και βεβαίως να διαμένει στο ίδιο σπίτι με εκείνη και τα παιδιά τους. Δυστυχώς, η Δανάη έδωσε μία ακόμη ευκαιρία στον μετέπειτα δολοφόνο της.

Πολύ γρήγορα επέστρεψε στην «κανονικότητα» της κόλασης, με την άσκηση βίας και τις διαρκείς απειλές να συνεχίζονται. Τέλη του 2023, η Δανάη έλαβε τη μεγάλη απόφαση. Πήρε τραπεζικό δάνειο, αγόρασε διαμέρισμα στο Μενίδι, πήρε τα παιδιά της και έφυγε από το σπίτι του κακοποιητή της. Τη Μεγάλη Εβδομάδα ο δράστης, σε κατάσταση μέθης, πήγε στο σπίτι της. Την έβρισε, την απείλησε και άσκησε ξανά βία. Σταμάτησε μόνο όταν στο σημείο έφτασε το πλήρωμα περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. που είχε ειδοποιήσει η 15χρονη κόρη της.

 
Οι αστυνομικοί τον βρήκαν να κάθεται μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν γεμάτο με άδεια κουτάκια μπίρας. Ο 50χρονος συνελήφθη, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία με τις κατηγορίες της σωματικής βλάβης, της απειλής, της εξύβρισης και αντίστασης κατά της Αρχής, ενώ δόθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση.

Την επομένη, στις 8/5/2024, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο συνοδευόμενος από αστυνομικούς, οι οποίοι προσκόμισαν το σύνολο του φακέλου της υπόθεσης, που περιείχε βέβαια και το κακοποιητικό παρελθόν του δράστη. Η 40χρονηκαι η κόρη της δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, ενώ το πόρισμα του ιατροδικαστή ακόμα δεν ήταν έτοιμο, με αποτέλεσμα να οριστεί δικάσιμος για τις 17/5/2024 και να αφεθεί ο δράστης ελεύθερος.

Πλέον, ο 50χρονος αντιμετωπίζει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα