Πρωτομαγιά: Ξεκίνησαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες – Πώς θα λειτουργήσουν τις επόμενες ώρες τα μέσα μεταφοράς

Πρωτομαγιά: Ξεκίνησαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες – Πώς θα λειτουργήσουν τις επόμενες ώρες τα μέσα μεταφοράς

Πρωτομαγιά: Ξεκίνησαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες – Πώς θα λειτουργήσουν τις επόμενες ώρες τα μέσα μεταφοράς

Σε εξέλιξη βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι συγκεντρώσεις από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, ενώ η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε την Τρίτη του Πάσχα με υπουργική απόφαση.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας πραγματοποιείται αυτή την ώρα (11π.μ.) στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιείται και η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κοραή. Τέλος, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος.

Με σύνθημα «παντού οκτάωρο, παντού δικαιώματα, ο αγώνας συνεχίζεται!», η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, στην 24ωρη γενική απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τετάρτη 1η Μαΐου και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων και στα συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων. Μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ απαιτεί σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλεια των εργαζομένων, στο εργατικό εισόδημα, στα θεμελιώδη ατομικά & συλλογικά εργατικά δικαιώματα και στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων
Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα εφαρμόζει η ΕΛ.ΑΣ. από τις 9:30 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συγκεντρώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών- σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας), καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους παραπάνω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – συγκεντρώσεων.

Μέσα Σταθερής Τροχιάς
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πρωτομαγιά θα λάβουν μέρος και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από τις 09:30 ως τις 16:30 και το Τραμ από τις 09:00 ως τις 21:00 λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Λεωφορεία – Τρόλεϊ
Το συνδικάτο εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην απεργία με στάσεις εργασίας. Ειδικότερα, δεν θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις αστικές γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Τρένα – Προαστιακός
H Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Η Hellenic Train σε ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), σήμερα Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου, θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο.

Δρομολόγια θα γίνουν με προσωπικό ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα