Παιδιά δένονται για ώρες σε κρεβάτια - κλουβιά

Τραγική παραμένει η κατάσταση στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΠΕΠ) στα Λεχαινά Ηλείας.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα είναι άθλιες. Γίνεται λόγος για βρώμικες εγκαταστάσεις και για κρεβάτια - κλουβιά πάνω στα οποία τα άτυχα παιδιά δένονται για ώρες ολόκληρες. Οι αποκαλύψεις μιας νεαρής φοιτήτριας που εργάστηκε εθελοντικά για έξι μήνες το 2009 στο συγκεκριμένο ίδρυμα είναι ανατριχιαστικές.

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για νοσηλευτικό προσωπικό που χρησιμοποιεί λεκτική και σωματική βία χωρίς να ενδιαφέρεται για την καθαριότητα τόσο των χώρων του ιδρύματος όσο και των ίδιων των παιδιών, πολλά από τα οποία δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

«Το νοσηλευτικό προσωπικό αδιαφορεί και βάζει την υπηρεσιακή στολή μόνο όταν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κάποια επιθεώρηση από το Υπουργείο Υγείας» αναφέρει χαρακτηριστικά η φοιτήτρια.

Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2009, 23 άτομα είχαν οδηγηθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αμαλιάδας ως υπαίτιοι για το θάνατο 15χρονου ασθενή με νοητική στέρηση και επιληψία στις 10/5/2006. Από το 1988, χρονολογία έναρξης λειτουργίας του ιδρύματος μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει συνολικά 30 παιδιά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα