Άγιοι Ανάργυροι: Για πρώτη φορά πιθανή η απόταξη αστυνομικού

Άγιοι Ανάργυροι: Για πρώτη φορά πιθανή η απόταξη αστυνομικού

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν» από τα ξημερώματα της Κυριακής ο δράστης της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Ο 39χρονος δράστης έκανε απόπειρα αυτοκτονίας τα ξημερώματα της Κυριακής στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον εντόπισαν στις δύο μετά τα μεσάνυχτα στο πάτωμα του θαλάμου, όπου κρατείται, χωρίς τις αισθήσεις του.

Όπως φαίνεται, είχε κάνει μία θηλιά με τις γάζες που του είχαν βάλει στο κεφάλι, κρέμασε την θηλιά από έναν πλαστικό σωλήνα νερού που υπάρχει στο κελί, ωστόσο δεν κατάφερε να αυτοκτονήσει. Παρόλα αυτά η θηλιά έσφιξε πολύ και τον πίεσε στον λαιμό με αποτέλεσμα να μην οξυγονώνεται ο εγκέφαλος και να χάσει τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με τους ψυχίατρους που τον εξέτασαν την ημέρα της μεταφοράς του στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και λίγες ώρες πριν την απόπειρα, γνωμάτευσαν ότι ο 39χρονος είναι ήρεμος, συνεργάσιμος και χειριστικός.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτέλεσμα της ΕΔΕ για τους αστυνομικούς του τμήματος των Αγίων Αναργύρων που χειρίστηκαν με μοιραίο τρόπο την καταγγελία της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σταύρου Μπαλάσκα, για πρώτη φορά είναι πιθανή η απόταξη αστυνομικού, γιατί δεν προστάτευσε πολίτη.

Πάνω από 3.000 καταγγελίες στην άμεση δράση
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο MEGA ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, η Άμεση Δράση έχει λάβει πάνω από 3.000 καταγγελίες για επιθέσεις κατά γυναικών το τελευταίο διάστημα, με το 80% των υποθέσεων να χαρακτηρίζονται άκαρπες.

Από την πλευρά της η δρ. Εγκληματολογίας Κέλλυ Ιωάννου τόνισε πως πριν τη σωματική βία έχουν προηγηθεί άλλα red flags, όπως ψυχολογική και λεκτική βία.

Η κακοποίηση που υφίσταται το θύμα, σημείωσε, ασκείται από τον κακοποιητή σε τέτοιο βαθμό ώστε το θύμα να νιώσει ανίκανο.

«Μέχρι πρότινος οι γυναίκες που υφίσταντο κακοποιητική σχέση να μη μιλούσαν, γιατί δεν ένιωθαν το κομμάτι της εμπιστοσύνης για να μιλήσουν και πλέον τους είναι πιο εύκολα να πάρουν ένα τηλέφωνο και να πουν όσα βιώνουν», είπε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα