Άγιοι Ανάργυροι: Οργή και αναπάντητα ερωτήματα για την γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα - Δεν έγιναν ενέργειες που έπρεπε

Άγιοι Ανάργυροι: Οργή και αναπάντητα ερωτήματα για την γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα - Δεν έγιναν ενέργειες που έπρεπε

Τεράστια είναι η οργή των πολιτών για την αδιάφορη στάση των αστυνομικών του τμήματος των Αγίων Αναργύρων η οποία οδήγησε στη φρικτή γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής μπροστά στο αστυνομικό τμήμα, από τον πρώην σύντροφο της.

Ο δολοφόνος της Κυριακής οδηγήθηκε χθες στις φυλακές Κορυδαλλού. Ψυχρός, κυνικός, απαθής, αμετανόητος επικαλέστηκε κενό μνήμης και ψυχιατρικά προβλήματα, ζητώντας το ακαταλόγιστο.

Στους γιατρούς του νοσοκομείου, ωστόσο, όταν μεταφέρθηκε μετά τον αυτότραυτισμό του  είχε πει «ότι σκότωσε την Κυριακή γιατί την ήθελε μόνο δική του».

Ενώπιον της ανακρίτριας επικαλέστηκε μια σειρά από ψυχιατρικά προβλήματα, που όπως είπε, δεν του επιτρέπουν να θυμηθεί τα όσα έκανε.

Στο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε ο δολοφόνος της Κυριακής υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα, ότι έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε κλινικές μετά από σοβαρά επεισόδια, πως είναι χρήστης ναρκωτικών και πως στο παρελθόν είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας.

«Όλα πήγαν λάθος από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.» λέει ο Μπαλάσκας

Για το περιστατικό και την ανεκδιήγητη συμπεριφορά των Αρχών μίλησαν οι κ.κ. Σταύρος Μπαλάσκας και Γιάννης Γλύκας.

«Προφυλακίστηκε ο φονιάς της Κυριακής γιατί δεν έγινε πιστευτός, και προφυλακίστηκε με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Βγήκε στη δημοσιότητα και το ηχητικό του τι έγινε μετά την δολοφονία του κοριτσιού όπου οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης φτάνουν στον τόπο της τραγωδίας και προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει γίνει και να «συμμαζέψουν» τους μάρτυρες. Στην περίπτωση αυτή είχαμε ολιγωρίες και τραγικά λάθη. Τραγικές αποφάσεις και φάνηκε ότι ήταν προσχεδιασμένο από τον δράστη. Δεν αντέδρασε κάποιος από τους αστυνομικούς, δεν πήραν σωστές αποφάσεις και η Κυριακή δολοφονήθηκε μπροστά στα σκαλιά του ΑΤ. Όλα έγιναν λάθος, δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή, παρόλο που έχει γίνει ενημέρωση στην αστυνομία για την κακοποίηση των γυναικών. Όλα ήταν λάθος, καμία υπηρεσιακή απόφαση δεν πάρθηκε βάσει πρωτοκόλλου», ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας.

Γλύκας: «Στα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας είναι αυτεπάγγελτη η διαδικασία»

Ο κ. Γλύκας υπογράμμισε πως, «είναι η κλασική προσπάθεια του κατηγορούμενου να αποσείσει τις ευθύνες του, και να ενταχθεί την περίπτωση του ακαταλόγιστου ή του μειωμένου καταλογισμού. Δύσκολα θα το πετύχει. Θα κριθεί η κατάστασή του από τους ιατρικούς πραγματογνώμονες. Έχει ψυχιατρικό και ποινικό ιστορικό. Στα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας είναι αυτεπάγγελτη η διαδικασία. Έχουν γίνει πολλά λάθη, όχι μόνο δεν γνώριζαν την διαδικασία αλλά είναι και λάθος η τοποθέτηση. Δεν μπορεί μία 22χρονη κοπέλα να λαμβάνει τέτοιο περιστατικό, πρέπει να υπάρχει μία ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία γι΄αυτά τα περιστατικά».

Και συνέχισε: «Πρέπει να είναι ο καταγγέλλων υπό την σκέπη της αστυνομίας όταν πάει να καταγγείλει και να ερευνηθούν πολλά, η σχέση του με το φερόμενο ως κακοποιητή, και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έρθει σε επαφή ο θύτης με το θύμα. Για τα ασφαλιστικά μέτρα πρέπει να υπάρχει δικαστική απόφαση δεν αρκεί ένα χαρτί».

Το χρονικό της τραγωδίας

Η άτυχη γυναίκα πήγε προχθές αργά το βράδυ στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, συνοδευόμενη από έναν φίλο της, για να καταγγείλει τον φερόμενο ως δράστη, επειδή την παρενοχλούσε.

Στη συνέχεια ζήτησε αστυνομική προστασία προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της, επειδή φοβόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το τμήμα την ενημέρωσαν πως είτε πρέπει να καταθέσει μήνυση είτε να ενημερώσει το κέντρο της Άμεσης Δράσης για να επιληφθεί περιπολικό. Η κοπέλα ζήτησε να την πάνε σπίτι της γιατί φοβόταν, χωρίς να καταθέσει μήνυση.

Βγαίνοντας έξω από το αστυνομικό τμήμα και φτάνοντας δίπλα στην σκοπιά μιλούσε στο τηλέφωνο με το 100. Εκεί, ο δράστης που την ακολούθησε, την είδε και της επιτέθηκε με το μαχαίρι τραυματίζοντάς τη θανάσιμα και μάλιστα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης φέρονται να άκουσαν τις φωνές της.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομικός που βρισκόταν στο φυλάκιο δεν βγήκε έξω να βοηθήσει την άτυχη κοπέλα αλλά και οι ίδιοι, όπως επεσήμαναν, δεν έσπευσαν να βοηθήσουν γιατί φοβήθηκαν για τη ζωή τους, καθώς ο δράστης κυκλοφορούσε με το κουζινομάχαιρο στον δρόμο και απειλούσε την 28χρονη.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα