Έκρηξη βόμβας σε τράπεζα στη Σταδίου – Απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας

Έκρηξη βόμβας σε τράπεζα στη Σταδίου – Απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας

Η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» φέρεται να έχει αναλάβει την ευθύνη για έκρηξη της βόμβας.

Συναγερμός σήμανε, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (03/02), στην ΕΛ.ΑΣ. για έκρηξη βόμβας στην Alpha Bank στη Σταδίου, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, χωρίς όμως να σημειωθούν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.

Υπήρξε, παρ' όλα αυτά, ανώνυμο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κατά τις 00:40, στο οποίο άγνωστος έκανε λόγο για έκρηξη βόμβας απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας σε περίπου 40 λεπτά. Στο τηλεφώνημα αυτό αναφέρθηκε ότι την ευθύνη για την έκρηξη αναλαμβάνει η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Κατόπιν, ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και ο ανώνυμος είπε ότι η βόμβα έχει τοποθετηθεί έξω σε τράπεζα, που βρίσκεται κοντά στη Σταδίου επί της Κοραή.

Eιδικές μονάδες των ΤΕΕΜ μετέβησαν άμεσα στο σημείο Ωστόσο, δεν προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη καθώς συμπληρώνονταν τα 40 λεπτά. Όπως λένε από την ΕΛ.ΑΣ., η βόμβα εξερράγη όταν συμπληρώθηκε ο χρόνος των 40 λεπτών.

Πάντως, η περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη της βόμβας, παρέμενε αποκλεισμένη το πρωί του Σαββάτου (03/02) από τις Αρχές.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Επισημαίνεται ότι σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται το εξής: «Σήμερα (03/02) και ώρα 00:48, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας. Ο μηχανισμός εξερράγη στις 01:29, προκαλώντας υλικές ζημιές. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)».

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα