Επίθεση ακροδεξιών σε αστυνομικές δυνάμεις στην Μιχαλακοπούλου – «Σας περάσαμε για αναρχικούς», είπαν οι δράστες

Επίθεση ακροδεξιών σε αστυνομικές δυνάμεις στην Μιχαλακοπούλου – «Σας περάσαμε για αναρχικούς», είπαν οι δράστες

Επίθεση με φωτοβολίδα ευθείας βολής έγινε σε αστυνομικούς της Ομάδας Δράσης ενώ οι τελευταίοι διέσχιζαν την οδό Μιχαλακοπούλου, λίγο πριν τις 19:00. Η επίθεση έγινε από ομάδα ατόμων που αποκόπηκε από πορεία ακροδεξιών για τη συμπλήρωση 28 χρόνων από την κρίση των Ιμίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πορεία διοργανωνόταν από την φασιστική οργάνωση Propatria και σε αυτή συμμετείχαν περίπου 60 άτομα. Τμήμα αυτών επιτέθηκε στους αστυνομικούς της Ομάδας Δράσης και ακολούθησε συμπλοκή με δακρυγόνα και κρότου λάμψης.

Εν τέλει, η αστυνομία συνέλαβε πάνω 10 άτομα στην οδό Αλεξανδρουπόλεως, δρόμος που βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από την Μιχαλακοπούλου και το σημείο όπου έγινε η συμπλοκή. Μάλιστα, οι δράστες είπαν στους αστυνομικούς στους οποίους επιτέθηκαν πως προέβησαν στην επίθεση διότι τους «πέρασαν για αναρχικούς».

 
Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή διεξαγόταν αντισυγκέντρωση στην οδό Ρηγίλλης ενάντια στην ακροδεξιά κινητοποίηση, από περίπου 200 μέλη αντιφασιστικών συλλογικοτήτων του αναρχικού χώρου και της αριστεράς. Η εν λόγω αντισυγκέντρωση διαλύθηκε γύρω στις 18:30 με τους συμμετέχοντες να κάνουν πορεία μέχρι το Σύνταγμα υπό στενή αστυνομική επιτήρηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα