Εκκλησία: «Προσωπική άποψη του Αρχιεπισκόπου όσα είπε για τη βάπτιση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών»

Εκκλησία: «Προσωπική άποψη του Αρχιεπισκόπου όσα είπε για τη βάπτιση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών»

Αντιδράσεις στον χώρο της Ιεραρχίας προκάλεσε η άποψη που εξέφρασε δημόσια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχετικά με τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών.
Ο Αρχιεπίσκοπος, μετά την χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, δήλωσε σχετικά με τη βάπτιση των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών:

«Πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση. Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν θα βαπτιστούν».

Αντιδράσεις
Απαντώντας στην αποστροφή αυτήν του Αρχιεπισκόπου, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος έκανε λόγο για προσωπική του άποψη.

«Πρόκειται για προσωπική άποψη του Αρχιεπισκόπου που δεν εκφράζει την ιεραρχία».

Όπως αναφέρει ο ίδιος για το ζήτημα της βάπτισης των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, «είναι εισαγωγικό μυστήριο και δεν μπορούμε να το αρνηθούμε σε κανέναν. Διαμορφώνεται η εικόνα ενός ιδιότυπου ‘κανονικού επιτίμου’ προς τα παιδιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, για το θέμα αυτό «θα πρέπει να ληφθεί συνοδική απόφαση».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα