Ποιες μητέρες θα λάβουν αναδρομικά το επίδομα μητρότητας

Ποιες μητέρες θα λάβουν αναδρομικά το επίδομα μητρότητας

Αναδρομικά θα καταβληθεί το επίδομα μητρότητας σε μητέρες, σύμφωνα με το dnews.gr

«Η υπουργική απόφαση για το επίδομα μητρότητας θα βγει σε λίγες εβδομάδες. Η υπουργική απόφαση περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες. Θα λάβουν αναδρομικά, όσες γυναίκες είναι σε αυτή την κατηγορία και γέννησαν ή υιοθέτησαν, από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Να μην υπάρχει καμία ανησυχία», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης.

Με αφορμή τους συνταξιούχους που λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη και εργάζονται, ο κ. Σπανάκης επισήμανε ότι «θα λαμβάνουν την αναπηρική σύνταξη και όταν εργάζονται δεν θα έχουν 10% παρακράτηση, θα είναι καθαρό το εισόδημά τους», επισημαίνοντας ότι «θα απαντηθεί και ένα βασικό ερώτημα: Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιοι διέκοψαν την αναπηρική τους σύνταξη και εργάζονται».

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη θέση της εκκλησίας, ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «η θέση της εκκλησίας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Μακριά η λογική ότι δεν λαμβάνουμε υπόψη τη θέση της εκκλησίας. Όταν, σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές διατάξεις, δεν μπορεί η Ελλάδα να μην έχει μέσα στους νόμους της την αναγνώριση συγκεκριμένων δικαιωμάτων μειοψηφίας. Σε αυτό το θέμα η Ελλάδα πρέπει να πάει ένα βήμα μπροστά και δεν τίθεται θέμα σεβασμού ή όχι κάποιων απόψεων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα